Trädgårdsnytt

publicerat i Everyday, Fiona;
Vi har ett mystiskt träd på framsidan av vårt hus som alltid har genererat blommor. Men igår såg jag att det även har kommit någon sorts frukt! Ser ni?! Och ni som ser - vet ni vad det är? Plommon eller körsbär har mina jobbarkompisar som är uppväxt i den här växtzonen gissat på. Själv är jag som bekant inflyttad norrlänning och min kunskap som fauna säger i och för sig att det där inte är en tall, men jag kan inte komma med någon bättre gissning.
Igår hade vi lite uteröjar dag. Medan jag klippte häcken och Robot gräsmattan så passade Fiona på att fånga dagen och kombinera detta med finputsning av vår gräsmatta. Hon är inte svår alltså, "ska vi gå ut"? "jaaa". "Ska vi klippa gräsmattan?" "JAAA?"
"Vill du hjälpa till att lägga trådgårdsavfall i sopsäcken?" "JAAAAAAAAAA!!!". Hehe. Innan dess hade vi städat en massa innan och Fiona hade hjälpt till med hela kroppen typ hela dagen utan att ens gnälla lite på att vi inte leker utan städar istället. Det gör mig imponerad och glad så vi gick och skulle köpa en fikaglass som tack för all hjälp och som lite avbrott från allt jobbande. Det uppskattade den lilla damen, och efter glasspausen tänkte vi ta filmpaus men det räckte med 10 minuter i soffan innan hon sov. Men innan de hann hon i alla fall konstatera, "det är kul att köpa glass mamma".

Taggar: fruktträd, söndagseftermiddag, trädgårdsarbete;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Carro:

Härligt med en utedag och spännande att se vad det kommer för frukt på trädet 😃

2:a kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Hahahaha "att det inte är en tall"! Hahahahahah

3:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ahh vet inte alls, så spännande att se vad som växer fram hehe

4:e kommentar, skriven , av Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Alltså åh, sötnosen! Härligt att hon är så taggad på att hjälpa till ;)

5:e kommentar, skriven , av Carolina cuevas:

Knopparna påminner väldigt mycket om mina knoppar i mitt plommon träd.Så jag skulle gissa på att det är ett plommon träd ☺

Svar: SPÄNNANDE! :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Jag har ingen koll på frukt och bär :). Men härligt att hon så gärna hjälper till :)

Kommentera inlägget här :