Makeup of the day

publicerat i Everyday, Fiona;
Kära älskade lilla Fiona. Hon intresserar sig väldigt mycket för smink och nagellack och vill gärna vara med och titta när jag sminkar mig. Hon har fått börja få sina naglar målade och första gången var hon så stolt så att hon sprack. Så igår, medan jag och Robert låg och tjuvvilade med ett halvt öga öppet trodde vi att hon var i rummet och lekte med lego. Eller, hon var det, sedan smög hon vidare.
In till badrummet, upp på pallen, så öppnade hon skåpet till mitt smink och gick lös med mascaran. När Robert kom på henne så försökte han såklart låta allvarlig. När jag kom in i badrummet och såg henne, lyckligare än vad hon någonsin sett ut innan i kombination med världens största unibrow (ett sammanhängande ögonbryn) så kunde jag inte hålla mig.
Efter det blev det bad och avsminkning. Har funderat lite sedan på om det finns något smidigt mellanting till smink och typ ansiktsfärg. Elliot har gått lös på mina gånger också men jag tycker bara att det är roligt att de visar intresse. Smink är för mig ett kreativt uttryck i kombination med att det är roligt att leka med färg och form i ansiktet oavsett om man är ung eller gammal, kille eller tjej. Det var ju också nästan det roligaste jag visste när jag var liten. Minns en gång då jag fick tag på ett läppstift och gjorde prickat på hela kroppen och var så förbaskat nöjd efter det, hehe.
Hemma pratar vi om smink som att det är roligt och absolut inte att mamma gör sig fin eller liknande. Så de får gärna fortsätta utforska det. Enda jag har emot det nu är om de skulle använda mitt sminklager där jag investerat x antal tusen kronor och få mina paletter sönderraidade en lördag eftermiddag. Det kanske jag inte är lika öppen för. Men finns det bara vettiga produkter så får de för min del lika gärna måla på sig själv som de målar på ett papper.
Har era barn lånat smink av er någongång? Vad blev resultatet?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Min dotter brukar ibland sminka sin lillebror till en tjej haha. När hon var liten som Fiona tyckte hon också att det var spännande med smink och ville gärna testa. :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Så svårt och vara allvarlig i såna lägen. Finns ju mycket teatersmink och sånt, och ansiktsmålning kanske köra på något sånt :)

3:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Bellis har inte gjort så, men hon vill gärna plocka och pilla i mitt smink,

Svar: En dag kommer hon där med macaran i högsta hugg :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Norahsmamma:

Inte än eftersom hon är för liten:)

5:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Jag vill finsminka Sienna en gång, bara för att hon är så jäkla vacker. Men det verkar ju inte klokt. Hahahaha. Jag sminkar mig bara med mascara och typ bara när jag ska jobba, så för ungarna är det typ som att jag sätter i linser. Nagellack älskar de däremot, trots att jag inte använder det (har en sjukdom som gör att jag skakar på händerna- går sådär att måla naglarna då!). Skumt.

Kommentera inlägget här :