Bebisfotografering

publicerat i Canon 7D;
Att ta egna bebisbilder är något som jag hunnit öva på lite under åren. När Fiona kom så blev det knappt några, men det hängde ihop med min begränsade rörlighet. Sedan har jag läst en del om just att ta kort på bebisar och blivit bättre på att fota och redigera överlag. Så jag frågade våra kompisar som vi ska åka till Danmark med om jag fick komma och föreviga deras nu tre veckor gamla tjej, och det fick jag!
Jag fotar med min Canon 7D och redigerar bilderna i Lightroom primärt. Tar alltid i raw-format för att kunna jobba så mycket med bilden som möjligt i Lightroom som är ett fantastiskt enkelt och roligt program så även om det är fall där man inte har optimala ljusförhållanden så kan man rädda det mesta i programmet. Våra kompisar hade dock bästa ljuset man kan önska i deras sovrum och lilla Thea visade sig från sin bästa sida. Jag gillar bilder med vakna små bebisar, ögonen är så intensiva!
Passade också på att ta kort på deras katt p.g.a. så himla fin och det mjukaste jag tagit på! Kattögon i bra ljus är också sådär vansinnigt vackra.
När jag tar kort har jag Canon EF 50/1,4 och jag tycker att det är så himla mycket bättre än deras 50/1,6. Det är suveränt för porträttbilder och jag upplever att ljuset inte är lika viktigt. En del objektiv är bra när man har perfekt ljus, och det får absolut inte vara för mörkt. Här är fördelen att jag kan ta kort i allt från dagsljus till att det är ganska mörkt, bara att de mörka bilderna blir lite korniga, men då har vi Lightroom som hjälper till.
Att ta kort på barn tycker jag är roligt eftersom man aldrig kan planera eller veta hur bilden ska bli. Men när man väl får en bra bild - då är det oftast en riktigt bra bild! Så det är en utmaning men en rolig sådan. Och att gå ta kort och varva det med bebismys klagar jag absolut inte på!
Har ni några bra tips för att ta kort på bebisar eller barn?

Taggar: Lightroom, bebisfotografering, canon ef 50/1,4, canon7D, nyfödd;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Älskar att fota jag med, skulle kunna lägga ut ett sådant fotoinlägg jag med genom åren på tösen =D, samt eg Bellman å =D

2:a kommentar, skriven , av Dixi Wonderland:

Jag älskar att fota barn då dom alltid blir så naturliga på bild :) Jag har väl inga direkta tips för när man fotar barn och djur så får man mer eller mindre anpassa sig efter dom. Mitt enda tips gällande sista bilden är att tänka på vart man beskär bilden. Hade du flyttat kameran mer åt höger hade du fått mindre luftrum till vänster och då fått med armbågen och även handen :) Bara ett litet tips men bilden är jätte fin :)

Svar: Håller med dig! Och ja - håller med om den kompositionen med, är tacksam för tipset :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Norahsmamma:

Åh vilka fina bilder:)

Svar: Taack! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så fina bilder :)

5:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Bebisbilderna var söta, men wow vad fin kattbilden blev! Den borde du (tvinga dem) att rama i och sätta upp! Hahahaha

Svar: Haha, tack! :D :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :