Lalandia och Monkey Tonk

publicerat i Everyday;
Nu har vi bytt destination från Eslöv till Billund och en stuga i Lalandia. Vi körde hit i går och tittade runt lite på Lalandia för att se lite mer vad som fanns att göra. Medan vi kom dit pågick deras minidisco med Monkey Tonko och Fiona dansade som om det inte fanns någon morgondag. 
Idag ska vi gå på Legoland och jag vet inte om jag är mer taggad än vad barnen är! Vi hörs sen!

En klaustrofobisk midsommar

publicerat i Everyday;

Hoppas ni hade en bra midsommarafton! Vår var bra med massa god mat, men vi hade ett inslag av lite för mycket dramatik.

Fiona gick in på en toalett för att tvätta händerna. Hon når inte lysknappen och stängde dörren och låste, sedan råkade hon dra ut nyckeln som man låser med (!) och sedan började hon ropa. 
Vi konstaterade rätt snabbt att vi inte kunde låsa upp dörren så vi bröt upp den med ett spett och en hammare och ut kom en Fiona som inte tyckte det var roligt att vara på toaletten längre.
Jag brukar göra en ockulär besiktning på ett nytt ställe för att se var de uppenbara riskerna är. Som kattmatsskålar, om hon kan öppna dörren och knata ut på vägen eller om det finns vassa föremål på låg höjd. Men jag reflekterad inte ens över det scenariot som faktiskt hände förrän det var för sent. Som tur är gick det bra och det var läskigt men hon blev inte traumatiserad. 

Ett, två, tre - chilla!

publicerat i Everyday;
Åka på bilsemester med en tvååringVi är nu framme på pit stop ett under semestern som är Eslöv. Det är så skönt att åka bil i ett par timmar, det finns inget annat att göra än att sitta och jag försöker njuta sönder varje minut jag inte har gjort något. Ett mål som vi har på semestern är också att göra oss av med alla småpengar som går ut den sista juni. Det går sådär, de flesta tar inte emot mer än max 25 kr så vi får småhandla (glass) rätt ofta. Men det har ingen dött av vad jag vet :)
 
Bra lekplats i EslövBilden är supersuddig men det gör ingenting, för det som den föreställer är så himla grymt! Det är alltså en dubbelgunga så jag kan sitta mitt emot Fiona och gunga och det är så himla mycket roligare. Jag är ett stort fan av gungor men det går inte riktigt att gunga och putta på, men nu så! Eslöv har förresten en helt sjukt grym lekplats i Trollskogen (vi kallar den parken så) så där lär vi hänga en hel del under vår vistelse här.