Fionas nya intressen

publicerat i Fiona, Listor;
Förra året vid den här tiden skrev jag en lista om Fionas intressen. Det är dags att uppdatera den och se vad som tillkommit och vad som eventuellt finns kvar. Fiona älskar att..
.. vara ute och greja. I sandlådan, med vatten, i skogen, vid en lekplats. Så länge det är utomhus.
.. titta på youtube på iPaden. Hon kallar det att "spela dockorna". Hon kommer in en loop där det som rekommenderas är saker som är för barn. Hon gillar speciellt att se på unboxingvideor. Eftersom detta övervakas av en vuxen så har även jag fallit för LOL Dolls. Måste köpa!
.. leka med bebisar, leka att hon är en bebis eller leka att vi är en bebis.
.. äta glass. Sådan mor och far - sådan dotter? Vad hon inte vet är att de flesta glassarna hon får är naturell yoghurt med havregryn och lite lingonsylt i (alltså hennes frukost) som jag har fryst. 
.. prata i telefon. Eller luftprata, alltså att hon har något och låtsasringer någon. Oftast är det hennes pedagog på förskolan, mormor eller farmor som får ett samtal. "Hej vad gör du, jaså? Aha, aha.. jag ska åka och handla nu. Och nu kommer polisen" <-- vanligt samtal
.. att dansa. Hon spritter i hela kroppen och har trots hennes ringa ålder på 2 år bättre dansmoves än jag som ändå snart är 30 år. Jag funderar därför att kolla upp och se om det finns någon lek- och dansgrupp en passande tid en helg så hon kan få fortsätta dansa eftersom hon gillar det så mycket. Min bästa uppfinning på det temat är vänta-dansen. Om vi ska vänta på något eller någon frågar jag om hon vill dansa vänta-dansen. Då gör hon det och är helnöjd med att fördriva tiden lite.
Bubblare:
.. att prata. Vilket hon gör mest hela tiden på både in- och utandning. Men det är så roligt! Vilka funderingar som kommer fram! Hon har börjat med varför och börja att skämta också. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så roligt att läsa :D.

2:a kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Håller med dig om snackandet- Julie är likadan och jag håller på att dö av skratt. Två-åringar är fan inte kloka.

Svar: Haha ja, ingen tvekan om det! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Sandra :

Vilken fantastiskt härlig bild! Det första jag tänkte på var framtida studentplakat 😆

Svar: Det låter som ett rimligt användningsområde :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :