Familjenöjen kring Malmö

publicerat i Everyday;
Igår var vi på Den Blå Planet som ligger i Danmark precis när man kört över bron. Vi packade in oss fyra i bilen och körde dit, vilket tog max en halvtimma. De har ett jättestort akvarium och en del aktiviteter för barn och vi var grymt taggade! Att gå på Zoo och Djurparker gillar vi men jag gillar allra mest och oftast fiskarna och kräldjuren. På Den Blå Planet hade de en del saker jag aldrig sett förr, hammarhajar, pirayor, bläckfiskar och gigantiska fiskar som jag inte vet vad de heter för att nämna några. Det är lite dyrt om man tänker sig att man ska äta lunch där med och jag ska vara lite kritisk för vad familjenöjen ska kosta. Men jag fick se hammarhajar äta frukost så jag är mer än nöjd ändå med den utflykten.
Idag tog vi bussen in till stan och gick till Folkets Park i Malmö! De har massor av olika lekplatser för barn och som ni ser på bilden lekplats för vuxen med ;) Leksmässigt så har de en speciell avdelning för lite större barn där man kan leka och ni som brukar hänga i Folkets Park vet säkert vilken jag pratar om. Jag följde med Elliot i den och jag kan säga att den inte är anpassad till de som är 167 cm över marken. Men jag kunde ändå hänga med honom och det var skitkul att få klättra lite mer. Att följa med Fiona i lekställningar brukar vara rätt odramatiskt, även om hon börjat våga mer och mer nu. Till lunch här vi gick till Möllan och åt kycklingkebab hela högen. Så himla gott och jag funderar på varför jag ens funderar på kycklingkebab hemma i Skövde ibland. Jeezes alltså! Det här nöjet kostar gratis förutom om man vill äta då, men just området kring Möllan är det billigaste ställer jag känner till som man kan bli mätt på. Rekommenderar dock inte kaffet hos Ben & Jerrys, det var rätt blaskigt och jag blir alltid lite extra besviken när kaffet inte leverarar. Men de kanske bara hade en dålig kaffedag, vad vet jag. Någon mer som testat kaffe på Ben & Jerrys som kan bekräfta eller dementera blaskighetsgraden på kaffet?

Taggar: den blå planet, folkets park, malmö, semester, småbarnssemester;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Härligt det där med hajen! Älskar vattendjur :). Låter även som ni har det riktigt bra, själv har jag aldrig varit så långt ner i vårt land :)

Kommentera inlägget här :