Det mest pinsamma jag har gjort

publicerat i Everyday;
En skamsen ljusstake med sitt gäng
Jag tänkte dela med mig av den mest pinsamma historien jag har och jag skäms emellanåt fortfarande för det, även om det bara var misstag och en slump som gjorde att jag hamnade i den sitsen. Men, jag börjar från början.
Som bildestet skulle jag och min övriga klass göra en musikal. Vi valde Skönheten & Odjuret (jag spelade ljusstaken) och jobbade intensivt med att sätta upp den. Det råkade hända att Rikard Wolff precis skulle vara med i en pjäs som råkade gå i Lycksele (där jag gick gymnasiet) och vi tyckte att han skulle vara perfekt berättarröst i början av vår musikal (inspelad då).  Våra lärare drog i några trådar som resulterade i en inspelning, en möjlighet att ställa frågor plus att vi skulle få se pjäsen.
Samma dag han hade sitt framträdande var jag lite förkyld men det var inget mer än så. Däremot efter skolan när jag skulle gå hem ett par timmar innan vi skulle se pjäsen så hände något. Jag tappade min röst helt och hållet! Jag skojar inte när jag säger att jag lät som en gammal dam som rökt i hela livet och växt upp i en tunna med whiskey. Det lät förstås väldigt roligt även om det var jobbigt att prata så jag fick liksom höja rösten så mycket jag kunde för att kunna göra mig förstådd.
Vid tillfället för frågestunden satt jag redo med min fråga som var "hur hanterar ni som reser med era pjäser att jobba så intensivt tillsammans hela tiden?". MEN, så fort jag pratade så skrattade mina kompisar och jag blev skitnervös för att jag inte skulle höras. Så nervös att hjärnan omformulerade frågan till den grövsta norrländska den kunde uppbringa den tisdagkvällen och ut ur min mun, med en raspig halvskrikande röst och 25 esteter som dog av garv i bakgrunden kom; "hur känns det egentligen att ha en massa folk uppe i röven hela tiden?".
Så fort frågetecknet lämnade min mun insåg jag vad jag hade frågat en öppet homosexuell människa som jag dessutom ser upp väldigt mycket till. Och som var så himla snäll som ställde upp för vår musikal. Jag trodde att jag skulle gå upp i atomer av min skamsenhet och jag försökte snegla på exit-skyltarna. Som tur är så förstod han frågan, blev av någon outgrundlig anledning inte upprörd eller kände sig kränkt (jag bad om ursäkt efteråt) utan svarade enligt orginalfrågan så han förstod ändå vad jag ville ha sagt.
Jag gör ibland grejer som är lite pinsamma, slår ut ett helt glas med cocacola på min nyfunna bekant som jag sedan aldrig hörde av. Jag råkade knäa mitt ex mellan benen när vi sov tillsammans första gången i sömnen (ni vet när kroppen rycker till). Jag har till och med lyckats prata en tjej och bjudit henne på kakor innan jag fattade att det inte var den personen jag trodde utan hennes storasyster (och de är inte särskilt lika och vi hade aldrig pratat). Men att säga något så sjukt dumt gör att de andra grejerna bleknar.
Men, som jag skrev så bad jag om ursäkt och Rikard Wolff tyckte mer synd om mig vilket på ett sätt var skönt men gissa om jag tänker två gånger innan jag pratar numera?
Nu är det er tur! - Vad är det mest pinsamma som du gjort?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Haha jag skrattade högt när jag läste det här! :-D Kramis

Svar: :D
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Hehe ja det var pinsamt, fniss. Men han verkade ju stencool och tog det riktigt bra, rart att du bad honom om ursäkt sedan

3:e kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Hehe ja det var pinsamt, fniss. Men han verkade ju stencool och tog det riktigt bra, rart att du bad honom om ursäkt sedan

Svar: Ja, som tur är! Annars hade jag nog börjat gråta! Hehe
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Carolina cuevas:

Det mest pinsammaste måste ha varit när jag hoppade in i fel bil.Min lilla syster bodde på ett behandlingshem och jag skulle hälsa på henne med hennes kompisar.Jag frågade tjejen som skulle hämta mig vad hon hade för bil.Hon skojade med mig och jag gick på det hela.Jag hoppar in i en bli och skriker är ni redo tjejer?Obs det sitter två helt okända människor i bilen och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det hela..Tjejen och killen som satt i bilen började bråka med varandra och jag försökte att be om ursäkt och berätta att jag har tagit fel på bil.Tyvärr trodde inte tjejen på mig och hoppade ur bilden

Svar: Men oj! Shit! Vilken grej! Undrar hur det gick för dem sen, om de bråkade vidare! Men det är så lätt hänt ändå att man råkar ta fel!
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Kul att läsa :)

6:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Hahahahaha I love it! Kommer inte på mitt mest pinsamma. Kanske när jag sov ihop med min pojkvän för typ andra gången och inte insåg att det var den tiden på månaden. Och blödde ner sängen...

Svar: OH MY! Alltså nu skulle jag inte tycka att det var pinsamt (shit happens liksom) även om det skulle vara lite jobbigt såklart. Men hade jag vart tonåring så hade jag förmodligen dött lite av det. Även om det såklart inte är en grej egentligen men det hade jag inte fattat.
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Anonym:

Haha, kul att läsa din historia. Jag har gjort massa pinsamma grejer men såklart kommer jag inte på en enda just nu.

8:e kommentar, skriven , av Hanna:

Det var jag som var anonym nr 7. :-)

Kommentera inlägget här :