Semestermode

publicerat i Everyday;
Vi har det bra här på semestern i norr. Det har vart bra väder alla dagar förutom idag då det kom 22 mm under ett par timmar. Vi passade på att baka bullar istället så nu har vi frysen full. Vi har vart ute och fiskat, dessvärre utan någon större fiskelycka. Men att komma ut och fiska är halva grejen för min del så det är inte hela världen. Även om det skulle vara roligt med napp och gärna världens största öring så överlever vi ändå.
Det märks inte bara i bloggen att jag har semester. Är konstant osäker på vilken dag det är, när vi ska åka hem, vilken månad det är och snudd på att jag är fundersam på när vi åt sist. Det är så himla skönt och jag njuter av varje sekund! Jag hoppas att alla ni har en grym sommar och ni kan räkna med att jag är mer normalt aktiv här när jag börjar jobba igen.

Inredning - Tema växtlighet på väggen

publicerat i Inredning;
Inlägget är ett samarbete med pixers.se
Som radhusägare är jag latent sugen på att göra om något rum. Efter att jag tapetserade själv förra sommaren, för första gången, om att det gick bra (och gick snabbt!) så har jag helt klart blivit mer öppen för tapeter. Numera finns det tapeter och fototapeter som passar oavsett vilken nisch eller smak man har. Jag har utan konstigheter snöat in på växter. Dels riktiga men jag skulle även vilja ha en monsteratapet eller varför inte en blommig sommaräng som fondvägg?
Jag har tittat på vad företaget Pixers.se har att erbjuda och deras tagline fototapeter Pixers - vi lever för förändring känns vettig. Om man har en fondvägg är det inga konstigheter att göra om det efter fem - tio år om man vill. Och då känns varken beslutet eller motivet lika stort att ta.
Tänk er ett sovrum som det här, en hel djungel! Jag tycker att det är fint och känns fräscht med riktiga växter men det går såklart att fejka med lite tapet. Jag älskar monstera (växten på bilden ovan) men av dessa tre tapeter som jag kikat på tycker jag att den översta är absolut snyggaste! Stora överdrivna blomster som man inte vet varken var de slutar eller börjar! Som vardagsrumstapet bakom soffan eller så. Vilka av dessa tre tycker ni är finast? Länkar hittar ni här, tapet 1, tapet 2, tapet 3.

Hemma i norr

publicerat i Everyday;
Nu är vi hemma i norr och har hunnit landa ordentligt. Vi åkte på lördagkvällen och körde hela natten tills vi kom fram snett innan 06. Resan gick bra men vi sov ändå ikapp när i vi kommit ihem. Alltså var gårdagen rätt slö, för även om vi vaknade så hade jag gått back på sömnkontot så det behövdes lite kontemplation och vila.
Men vi hann med en liten promenad i alla fall. Fiona har äventyr här kring varje hörn och det kommer så många frågor. Var är fåren? Var är hönorna? Vem bor där? Är det där mormors hus? Osv. osv. Men hon har suuperduperkul! Vi får se bara hur hon reagerar på myggorna, då de tyvärr inte flyger söderut när det är sommar.
Denna text är helt orelaterad till bilden men jag var ute och sprang i morse. Inte långt men mest bara för att. Sedan kom jag hem och skulle duscha. Till saken hör att mamma eldar med ved för att få varmvatten så man får passa in duscharna när det är eldat. Jag visste ju såklart om detta och tänkte att jag överlever. Och det var inte så farligt. Visst, när man sköljer hela kroppen med kallt vatten så krampar ju typ lungorna men ändå så var det helt okej! Jag har alltså fler springturer och fler kallduschar att se fram emot.
Min syster och hennes familj är också här och semesterar. Herrn i bild, Fionas kusin Arvid, är bästa leksällskapet. Vid ett tillfälle höll de varandra i händerna och sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka. De är världens bästa kusiner till varandra!
Om ett tag ska vi nog ut och provfiska. Fiona är taggad även om hon inte förstår riktigt vad vi ska göra. Men Arvid har preppat och taggat för fisket ett bra tag nu så Fiona går omkring och tjoar "vi ska fiska, vi ska fiska". Vad som nappar och hur det gick återkommer jag till!