Renovera ett dockhus

publicerat i DIY, Renovera dockhus;
Det här dockhuset hittade jag på en köp- och säljsida på Facebook för 160 kr. Jag har letat länge efter något liknande och blev så glad då jag hittade det! Min plan är att renovera dockhuset och att det ska vara färdigt när Fiona fyller 3 år. Hon blir 2 år om en månad så jag har en liten stund på mig! Det här dockhuset får en egen kategori i bloggen (renovera dockhus) eftersom det får bli en lång process med många små uppdateringar om hur det går. Hur jag ska göra vet jag inte än, men jag har gett mig fan på att det går - resten löser sig.
En utmaning som är rolig är inte bara att det ska bli fint utan även funka att leka med i ett par år framöver. Jag tänker mig att taket till exempel hade vart fint med något käckt papper som man bara överlappar och lägger likt tegel. Men nästa tanke säger att det nog inte är så hållbart. Så jag får tänka om och tänka rätt innan jag gör något med det.
Möblerna som är i nu är lite för stora och de tänker jag inte göra själva, inte alla i alla fall. Men man kan virka sittpuffar, mattor och sticka plädar som inredning. Sedan så kan man köpa gamla dockhusgrejer och spraymåla dem i roliga färger. Jag kan också måla små tavlor som får hänga i rummen och kanske en kopia på en av de tavlorna vi har hemma?
Men steg ett är att börja med grunden. Väggar, tak och utsidan så att den blir riktigt proper och fin. Jag misstänker att jag kommer att lägga ner många timmar på det men jag kommer vara så sjukt nöjd när det är klart och jag lovar er att visa varje steg på vägen!
Är det någon som har erfarenhet av dockhusrenovering eller vad var det finns roliga detaljer att köpa till så shoot! Och har någon rentav gamla dockhusmöbler som ni vill bli av med så hojta gärna till också. Det är lika bra att jag börjar per omgående för ett år går himla snabbt.

Taggar: DIY, dockhus, lundby, renovera, treårspresent;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Alice Lindström:

Men vad roligt! roligt projekt, ser fram emot att se resultatet!

2:a kommentar, skriven , av Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh vilket spännande projekt! :)

3:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ohh vilket roligt projekt, det kommer bli grymt

Svar: Ja hoppas det! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Carin:

Spännande! Jag hade nästan precis ett sånt där när jag var liten, undrar var det tagit vägen? Kommer följa med stort intresse!

5:e kommentar, skriven , av Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Åh så roligt :D

6:e kommentar, skriven , av Madde:

Åh va kul!! Jag köpte ett liknande dockskåp för flera år sen som jag skulle renovera. Det har inte hänt än!😂 Men nu blev jag inspirerad att köra igång! Fick tips om att använda scrapbooking-papper som tapeter och golv. Finns ju massa olika att välja på!😃

Svar: Gört! :) Och BRA tips! Det är ju inte alls dyrt heller och som du säger massor att välja på! Tack för det! :)
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Mamma Malin:

Åh, vilket roligt projekt. Hoppas det går bra och ska bli spännande att läsa om/se framstegen :) Moa fick ett nu i namngivningspresent som jag längtar till hon kan leka med.

8:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Men oj vad roligt att du ska renovera ett dockhus och det har jag också funderat på. Fast mest som en snygg inredningsdetalj eftersom mina barn är stora :-D Kramis

9:e kommentar, skriven , av Fröken:

Vilket spännande projekt! Om du vill kan jag maila över bilder på mitt dockhusprojekt som jag har gjort i egenskap av förskollärare. :-) Lämna din mailadress i en kommentar i min blogg i så fall (den visas bara för mig).

Svar: Men JA! Jättegärna! Lämnar mejladress pronto! :)
Yohanna af Skovde

10:e kommentar, skriven , av Händelsevis:

Kul projekt!
Tror man kan printa tapeter, golv och tak från Lundbys hemsida. De har rätt stort urval om jag minns rätt!

Svar: Men, bra tips! Ska spana in det! Tusen tack!! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :