Favoritfoton från 2016

publicerat i Canon 7D;
Jag har en Canon 7D och försöker hela tiden utveckla mitt fotograferande. Antingen i redigeringen eller hur jag tar bilder. Det är kul att titta tillbaka då jag faktiskt har blivit bättre. Sedan har jag mål i att hitta ett mer konkret bildspråk som blir tydligt för mig. Just nu ser alla bilder olika ut. Men, jag tänkte visa er mina favoritbilder från förra året.
I kategorin barn vinner denna bilden. Fiona som spankulerar i skogen hemma i norr och bara är. Det var en riktigt varm och härlig sommardag och vi var ute mest hela tiden och gick dit fötterna pekade.
I kategorin natur så är det hemma i norr med utsikten från mammas balkong. Det var regnoväder men fortfarande varmt. Då kan man sitta ute på balkongen och titta på när regnet far över sjön. Jag gillar att det blev väldigt dramatiska kontraster i den här bilden, även om den egentligen inte föreställer så mycket. Less is more, ibland.
I kategorin tävlingsbilder så är det denna. Jag vann inte tävlingen men jag gillar hur den blev. Varför vet jag egentligen inte, men den symboliserar väl livet på ett fint sätt. Och ja, jag tar speciella bilder för vissa tävlingar. Kan visa mer av de bilderna om ni är nyfikna? :)
I kategorin syskon så är det denna. Jag gillar dels att båda är på samma bild, hyfsat i fokus men att det är väldigt tydligt att den som står för kastandet av löv är Elliot. Medan Fiona i alla fall över på rörelserna. Vi hade väldigt roligt ute den dagen och det är klart att mina känslor kring bilderna spelar in i vilka som vinner i årets kategorier.

I kategorin kärlek så fuskar jag lite med denna bild. Det är min syster som tagit den men med min kamera. Jag satt och gjorde tennarmbanden när jag var hemma i somras och Fiona var superlycklig dels att få ett men också att jag hade ett likadant.
I kategorin selfie fuskar jag också, här är det min bror som tagit bilden. Bland det bästa jag vet är att stå och fiska och prata skit och ha höga förhoppningar om att man kanske får napp. Det bästa med bilden är rynkorna vid ögonen. Jäklar vad jag ska samla på mig skrattrynkor och bära upp dem när jag blir äldre!
I kategorin porträtt så är det Fiona personifierad som jag lyckades fånga. Hon har ritat sig i hela ansiktet och ser så sjukt busig och glad ut. Hon rör sig mest hela tiden så att faktiskt få till en sån här bild är 1/100 då hon inte ler på kommando. Vilket såklart ökar på utmaningen också att faktiskt få en bra bild. Det är därför jag inte har en vettig bild på Elliot och Fiona tillsammans för det är alltid någon som rör sig eller att det händer något annat. Men - jag ska inte ge upp. Det kommer!
Jag redigerar mina bilder i Lightroom (som jag älskar, enkelt och snabbt) och fotar oftast med mitt Canon EF 50 mm 1,4. Och just nu längtar jag efter ljusare dagar så jag kan fotografera mycket mer. Ser fram emot sommarens badäventyr och nästa Norrlandsresa!

Taggar: EF 50 mm 1,4, Lightroom, canon7D, favoriter, fotografering;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Carolina Hell:

Du är jätte duktig på stt fota 😀 Fråga: hur gör du texten på tävlingsbilden?

Svar: Den gjorde jag i apps.pixlr.com/editor/ :) Symbolerna ritade jag själv där!
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Lorissa Lovebomb:

Jag älskat alla dina foton, de är fantastiska :D :D

Svar: Men tack!! :D
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Så fina bilder, duktig du är! :)

Svar: Men TACK! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Jasmin Pääaho:

Vilken bra blogg du har alltså wow !! Såna bilder

Svar: Men tack! :* *:*
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Zyllah:

Underbart fina bilder. Du får gärna visa mer utav dina tävlingsbilder, den du visade var fantastisk. <3

Svar: Det ska jag göra! Tack! :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Amanda:

Super fina bilder!! :D

7:e kommentar, skriven , av JUNITJEJ:

Härliga bilder!

8:e kommentar, skriven , av Gabriella :

Såå fina bilder!!

9:e kommentar, skriven , av Freja Lindsjö:

Dina bilder är jättefina ! Älskar tävlingsbilden, den borde vunnit :)

Svar: Tack! Hehe :)
Yohanna af Skovde

10:e kommentar, skriven , av Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna:

Åh jättefina bilder :)

11:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Jättefina foton och så duktig du är! :-D Kramis

Svar: Tack! :) kram!
Yohanna af Skovde

12:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Bilden på era händer var min favorit! Sjukt gulligt med armbanden.

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

13:e kommentar, skriven , av Carolina Hell:

Super snyggt och kreativt 😀

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :