Bildbomb - Pysselevent på IKEA

publicerat i Canon 7D, Everyday;
I morse var vi uppe syndigt tidigt för en lördag men vi hade ett mål - och det var IKEA i Uddevalla. Jag, Elliot, min syster och systerson (Arvid) var anmälda på ett pysselevent med Kreativa Karin som även skulle innehålla cirkuskonster. Vi packade därmed in oss i bilen och körde iväg till ett väldigt dimmigt Uddevalla.
Själva pysseldelen var superkul! Det stod ett smörgåsbord proppat med pyssel och Karin hade en genomgång om vad man kunde hitta på. Sedan satte vi igång. Elliot gav sig på en mask som han skulle ha på cirkusparaden som skulle gå av stapeln efter lunch. Blev dökär i färgkombon på dessa pärlor så jag köpte en låda sedan vid den obligatoriska varuhussvängen.
Jag gjorde en annan grej som jag ska visa er en annan dag! Så lite cliffhangers lämnar jag er med.
Barnen i sina masker. Arvid kan ha fått viss hjälp av sin mamma. Men hans cirkusmask matchar väldigt fint med hans tröja. De här grabbarna, det skiljer nästan fyra år men de är som ler och långhalm. Varandras bästa vänner och de har de vart sedan Arvid var nyfödd enligt Elliot. Arvid berättade idag att han skulle köpa en bil till Elliot när han är "lika gammal som pappa". För att få pengar ska han gå till banken. Inkomst för att betala av billånet för att köpa en bil till hans bästa vän är oklar. Eventuellt att han startar en affär som säljer jojos i trälådor hos mormor.
Innan lunch blev det lite cirkusteaser. Och vi visste att det skulle vara just det temat men inte i vilken utsträckning så den showen vi fick verkade väldigt lovande, och vi blev inte besvikna sen. De här var också helt grymma med barn och de var alltid glada. Ett bra kvitto på en engagerad performer är när alla barn vill hjälpa till med allt och alla sträcker upp händerna när de efterfrågar små assistenter.
Efter mat var det cirkusparadsdags. Alla barn och vuxna gick efter en elefant (!) som tågade från matsalen till tag-själv-lagret. Det var skitkul att se för alla barn blev helt tagna av elefanten och tyckte det var jättespännande. Väldigt kul att se allas skapelser också. De flesta hade gjort något för att ha på sig i paraden så de var masker i alla möjliga färger och former.
Sedan började två som jag förmodar inte jobbar på IKEA att utföra sina trick. Jag vet inte vad de heter - annars hade jag gärna skrivit ner det. De var superduktiga och barnen satt hela tiden och tittade och klappade och tyckte att de var skiitspännande. Förutom att jag tog en del kort var jag också amazed över hur mycket de kunde.
Den här tjejen var grym med alla rockringar och hon hanterade 4-5 stycken. Jag kan inte ens använda en ring! Är det något man brukar kunna? Kan du rockringa? Är rockringa ett ord?
Jag blev helt bestört av skräckblandad förtjusning när den här tjejen sedan klättrade LÄNGST UPP I TAKET på tag-det-själv-lagret. Spana in takhjöden nästa gång ni är på IKEA ska ni få se. Så jag ägnade mig mest åt att ta kort istället för att bara titta och tycka att det är läskigt.
Jag tänker mest att "tänk om man tappar". Vilket hon såklart inte gjorde utan hon snurrade på som om hon aldrig hade gjort annat. Typ. Kände mig väldigt oflexibel, ostark och ospännande just där och då.
En sista på det här. Jag blir fortfarande kall i maggropen bara jag ser bilderna. Ni gissar rätt när ni antar att jag är höjdrädd. Det är inte det att jag själv inte vill vara högt uppe men när andra är det med. Huuuhwa!
Efter det fick alla barn och vuxna prova tricken. Förutom att klättra i tyget då, ska tilläggas. Arvid gick lös på allt och såg allmänt Batman-häftig ut i hans Batman-outfit.
Elliot föll direkt för flowersticken och grejade nästan uteslutande med dem. Det går ut på att man ska kasta den blå pinnen mellan de orangea och snurra på den och greja på. Ser hur lätt ut som helst - är inte ens i närheten av medelsvårt. Det är skitsvårt! Men kul att prova.
Jag kunde inte låta bli att testa såklart. Och vi kan konstatera att jag aldrig kommer kunna leva på att greja med flowersticks men kanske som partytrick.
Provade också jonglera och det här är den mest normala bilden på mig men jag ser ändå väldigt, vääldigt fokuserad ut. Men fokus ger resultat - jag kan jonglera! Ska lägga upp en filmsnutt på mitt instagramkonto (@yohannaafskovde) så spana in mig där om ni vill se mina något blygsamma skills men likväl skills.
Det var en helt grym dag för alla inblandade! Det kostade inget att vara med och det som krävdes var att man var IKEA family-medlem. Så tips att hålla koll på deras sidor om nästa gång de kör en sån här grej.
Save

Taggar: IKEA Uddevalla, Ikea, cirkus, event, kreativa karin;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Men åh så roligt :D.

Svar: Det var grymt kul! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Dixi Wonderland:

Oj hade ingen aning om att Ikea gjorde sånt här :D

Svar: Inte jag heller! Men det var riktigt bra arrangerat och jag hoppas de gör något liknande i framtiden :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av A M:

Nu kan du se vinnaren i veckans blogg, kika in och kolla om det var du som vann! ;)
Kram, önskar dig en fin söndag!

4:e kommentar, skriven , av Alice Lindström:

Vad coolt! ser riktigt roligt ut!

5:e kommentar, skriven , av Lorissa Lovebomb:

Gud vad rooooligt, och jag älskar circusgrejs, såååå kul ju :D :D

Ja, vår backe är så liten att man inte ids mer än en eller ett par timmar. Så planering krävs inte direkt. Hade kunnat få för mig att åka iväg typ nu, och det hade varit alldeles tillräckligt.

Svar: Alltså, måste älska "ids". När jag säger det här nere så begriper ingen någonting. Dumheter, världens bästa ord ju!
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Men waooow så roligt, älskar sådant

7:e kommentar, skriven , av Anonym:

Fantastisk dag!! :) Riktigt snyggt sammanfattat! :D

Svar: Tack för sällskapet! :)
Yohanna af Skovde

8:e kommentar, skriven , av Anonym:

Fantastisk dag!! :) Riktigt snyggt sammanfattat! :D

9:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Men gud vad coolt! Vad häftigt att IKEA, som redan har så tillräckligt med kunder, satsar!

Svar: Eller hur! Det var ett riktigt bra IKEA-besök och jag blir ännu mer lite kär i dem.
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :