Renovera ett dockhus

publicerat i DIY, Renovera dockhus;
Det här dockhuset hittade jag på en köp- och säljsida på Facebook för 160 kr. Jag har letat länge efter något liknande och blev så glad då jag hittade det! Min plan är att renovera dockhuset och att det ska vara färdigt när Fiona fyller 3 år. Hon blir 2 år om en månad så jag har en liten stund på mig! Det här dockhuset får en egen kategori i bloggen (renovera dockhus) eftersom det får bli en lång process med många små uppdateringar om hur det går. Hur jag ska göra vet jag inte än, men jag har gett mig fan på att det går - resten löser sig.
En utmaning som är rolig är inte bara att det ska bli fint utan även funka att leka med i ett par år framöver. Jag tänker mig att taket till exempel hade vart fint med något käckt papper som man bara överlappar och lägger likt tegel. Men nästa tanke säger att det nog inte är så hållbart. Så jag får tänka om och tänka rätt innan jag gör något med det.
Möblerna som är i nu är lite för stora och de tänker jag inte göra själva, inte alla i alla fall. Men man kan virka sittpuffar, mattor och sticka plädar som inredning. Sedan så kan man köpa gamla dockhusgrejer och spraymåla dem i roliga färger. Jag kan också måla små tavlor som får hänga i rummen och kanske en kopia på en av de tavlorna vi har hemma?
Men steg ett är att börja med grunden. Väggar, tak och utsidan så att den blir riktigt proper och fin. Jag misstänker att jag kommer att lägga ner många timmar på det men jag kommer vara så sjukt nöjd när det är klart och jag lovar er att visa varje steg på vägen!
Är det någon som har erfarenhet av dockhusrenovering eller vad var det finns roliga detaljer att köpa till så shoot! Och har någon rentav gamla dockhusmöbler som ni vill bli av med så hojta gärna till också. Det är lika bra att jag börjar per omgående för ett år går himla snabbt.

Föräldrar - ge er bästa tips!

publicerat i Fiona;
Fiona har alltid sovit bra. Det har vart hennes grej och det har alltid vart förutsägbart. Hon somnar relativt snabbt och ibland direkt och hon brukar sova länge på dagen. Men nu har det börjat hända grejer.
Hon har hoppat över dagsvilan flera dagar på raken, även på dagis då hon är betydligt tröttare än hemma. Hon kan också vakna mitt i natten och vara vaken en timma. Igår somnade hon inte på två timmar (!) och vi kan inte riktigt greppa varför.
Jag antar att det är någon fas men jag vet inte vad fasen beror på. Om hon har växtvärk, är mer mammig eller pappig eller om hon strejkar för att det är kul att testa det och se vad som händer.
I såna här lägen när vi inte riktigt känner igen vår dotter är jag mer ute efter att förstå varför än att åtgärda det. Det finns perioder för allt och det ska få vara så också men nu är jag helt inte med på vad hon sysslar med.
Alltså, i korta drag, en tvååring som drar in på sitt sömnbehov även om det borde vara för tidigt för henne att ens brörja hoppa över dagsvilan. Är det någon av er som har ett barn som gjort detta med? Kom ni fram till vad det berodde på?

Sviter man får räkna med

publicerat i Everyday;
I fredags har vi en AW och sedan var det utgång. På bilden står jag som om jag imiterade en ostbåge men det är för att visa halsbandet. Robot köpte det till mig i NY och det går hela vägen runt kroppen. Älskar det och tycker det är skitsnyggt till min svarta tighta klänning som inte har så många roliga detaljer.
Men, det som inte fick hända hände och det är att jag råkade slita tag i halsbandet under en väldigt intensiv match av fussball (fotbollsspel) och det gick sönder. Lagade det temporärt sedan gick det sönder igen senare under kvällen. SÅ himl tråkigt! Såg att det finns kvar på Forever 21's hemsida så jag ska klicka hem ett nytt och sedan ge fan i att spela fussball med det på.
Kvällen i övrigt var riktigt trevlig och innehöll de vanliga säkra korten; rött läppstift, fuldans och grymt bra sällskap!