Sömnen i småbarnsåren

publicerat i Everyday;
Den här bilden sammanfattar helgen bra. Stickning, choklad och soffhäng. Fiona sov till sju imorse så det är tekniskt sett en sovmorgon men jag ser ännu mer fram emot söndagens sovmorgon. Förra helgen var jag på aw och helgen innan det var vi tidigt uppe för eventet på IKEA så det var närmare tre veckor sedan jag faktiskt sov ut. Det här är också vad jag förstått, en småbarnsklassiker, man är aldrig riktigt utvilad. Men jag måste säga att det i mitt fall är mitt egna fel eftersom jag aldrig går och lägger mig i en vettig tid.
Jag har funderat på om jag ska köra en tvärtom-sovmorgon mitt i veckan för att råda bot på det. Altlså ta vi säger en onsdagkväll och alltid gå och lägga mig absolut senast 21:00. Tänker er att vakna upp efter åtta-nio timmars sömn, mitt i veckan! Det känns för magiskt för att låta bli så jag måste testa.
Och nej, så farligt är det inte i vanliga fall heller. Släcker oftast innan 23:00 men väckaren ringer 05:50 och även om jag inte får tröttkoma egentligen någonsin så vet jag med mig att jag egentligen skulle må bättre av lite mer sömn.
Hur sover ni förresten? Och när stiger ni upp? Kan ni somna direkt eller väntar ni i två timmar och scrollar igenom instagram?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Jo vi sover rätt bra här, ska inte klaga alls eg, men visst ibland önskar man att man fick "sova ut" någon gång

2:a kommentar, skriven , av Tilda Barkselius:

Men så mysigt med stickning och choklad!

3:e kommentar, skriven , av Amanda Jona [SPONTAN]:

Låter som att du haft en riktigt skön helg :) Jag vaknar aldrig upp utvilad på vinterhalvåret, oavsett hur länge jag sovit eller om jag får vakna utan väckarklocka. Behöver verkligen det där solljuset, haha!

Svar: Kanske solljus som behövs här också! Det är mootigt ibland numera :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Haha jag lägger mig senast 22:00, annars är jag helt slut dagen efter :-p

Svar: Jag borde göra som du! :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av hannah:

Jag somnar oförskämt fort, kan lägga huvudet tillrätta på kudden och sedan somna direkt. Somnar oftast före 22 eller däromkring, ammar en gång under natten (oftast) och sedan är det uppstigning från allt mellan 05-06. Denna morgon 04:40... Och då är det alltså Jakob som vaknar.. inte Melker.. Men han har alltid varit morgonpigg och sover lite extra dåligt nu när han är förkyld.

Svar: Men vad gött! Gör samma sak, oftast i alla fall! Riktigt najs att veta att man inte ligger och funderar ett par timmar innan. Kanske lite väl tidigt men man vänjer sig väl vid det med förstås. När 07:00 blir sovmorgon så har man nog blivit påverkad, hehe :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Rebecha:

Stickning och choklad låter som en stressfri stund. Sova, jag? Åhh inte utan att ta en sväng in på Pinterest och drömma mig bort. Men sover allt för lite, för jag ska bara...

Svar: Det där har jag gjort många kvällar, bara ett par pin har blivit en halvtimma och sedan en timma till, hah! :' )
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :