DIY - Sticka enkel omlottkofta till bebis

publicerat i DIY;
Inlägget är ett samarbete
Jag har stickat ett par saker i garn från Alpaca of Sweden senaste tiden. Bland annat den här ullsjalen som jag har på mig i princip dygnet runt. Men det blev över lite garn och jag letade runt på internet ett ett lagom projekt att använda restgarnet till. Jag landade i en stickbeskrivning på hur man hur enkelt som helst stickat en omlottkofta i storlek nyfödd och körde på det.
Jag följde mönstret jag hittade hos Lindas Lantliga nästan till punkt och pricka. Skillnaden är att jag valde slätstickning istället för rätstickning men man gör som man själv vill. Just denna kofta blev randig med tre mörkgrå ränder, två ljusgrå, tre mörkgrå, en vit, tre mörkgrå osv. Det var jättekul att prova även om just den kombinationen av färger blev lite pillrig på armarna men det gick ändå hur bra som helst!
Den egenskap jag uppskattar nästan mest i finullen från Alpaca of Sweden är att det är ojämnt. Det blir roligare att sticka med och charmigt ojämnt i stickningen också. Det är slätt och jämt och fint men man kan ändå ana att garnet har lite mer liv och det tycker jag bara gör det bättre.
Men om man inte har restgarnet från en ullsjal så kan man köpa en härva och sticka en helt enfärgad kofta (garnet räcker och det blir över lite). Det är exakt samma mönster som på den randiga. Den högra armen är heller inte längre än den vänstra även om det ser ut så på bilden. Det är kameran som lurar till det.
Dessa koftor har jag gjort för att ge bort. Har ett gäng bekanta som väntar på sina avkommor och oavsett årstid så är en ullkofta alltid bra att kunna knyta om barnet. Just omlottplagg på nyfödingar är den bästa uppfinningen. Ingenting att trä över huvudet och är det en lite svalare sommarkväll kommer denna komma väl till pass. De blir också supermjuka och garnet är helt ekologiskt så det finns nog inget bättre att klä nya människor i.
Jag letade länge innan jag hittade just detta mönstret och jag kommer hålla hårt i det och sticka massor av mer koftor! En kofta skulle jag säga tar två-tre dagar att sticka om man tittar på serier ett par timmar per kväll. Så, snabbt, lätt, snyggt och hemmagjort! Och när de små liven som ska få koftorna har tittat ut ska ni såklart få se dem på! De är ungefär i storlek 50 vilket passar de flesta nyfödda barn.

Taggar: DIY, enkel kofta, enkel stickning, knitting, omlottkofta, sticka;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Johanna Fransson:

Wow så fina!
Önskar att jag behärskade stickning!(har aldrig kommit längre än några oavslutade halsdukar 😄)
Just omlott är ju den perfekta modellen på de där små helt nyfödda!

Svar: Tack! :) Ja det är vansinnigt smidigt att slippa trä över huvudet! Jag tog experthjälp av min mamma som har mycket tålamod men nu går det riktigt bra med stickandet :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Åh så fina! Var ju hur fina som helst ♡♡♡

Svar: TACK! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Åh vill också kunna sticka :D. Jättefint :D

4:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Waoow så fina

Svar: TACK! :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Jessica:

Men jag dööör vad söta! Vilken talang du har!

Svar: TACK! :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Åh vad fina och du är så duktig på att sticka! Kramis

Svar: Tack! :D
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Gabriella :

Såå gulliga!!

8:e kommentar, skriven , av Tilda Barkselius:

Men gud så fina!

9:e kommentar, skriven , av Corina:

Gu vad fina. 😊

Svar: TACK! :)
Yohanna af Skovde

10:e kommentar, skriven , av MartinaOlsson:

Hej! Jag vill bara tipsa dig om att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna ett presentkort på 250kr hos Skalme :) Hos Skalme.se kan du b.l.a. designa ditt alldeles egna mobilskal, Macbook-fodral och mycket mer! Vill du vara med och tävla är det bara att klicka på länken nedan! Ha en fortsatt trevlig dag :)
https://martinaolsson.myshowroom.se/65481/vinn-ett-presentkort-pa-250kr-hos-skalme/​

Kommentera inlägget här :