Recension - Pullburken från Makiash

publicerat i Smink, naglar & hår;
Namnet är i allra högsta grad oanständigt men sedan jag läste det hos Fröken Rosa så kan jag inte annat än att gilla det. Men vad är det då? Det är egentligen en burk med en skumgummisvamp i och nagellackborttagningsmedel. Man stoppar ner ett finger i taget och gnuggar nageln mot skumgummi och på så vis får man bort nagellacket. Detta finns från flera olika märken men just detta kommer från Ellos Beauty och är från Makiash.
First impression är att den är bra/helt okej. Vanliga färger släpper direkt, det enda jag fått kämpa lite mer med är en röd nyans. De brukar jag alltid ha problem med oavsett hur jag tar bort nagllacket och det är klassiskt att jag har en röd rand på varje nagel närmast nagelbanden. Men nu fick jag i alla fall bort allt även om det var lite pillande med det. Jag har inte testat denna på glitternagellack än och jag har inga större förhoppningar om att den ska vara magisk där. Glitternaggellack är ljuvliga på men riktigt svåra att få bort och det är oavsett märke på nagellackborttagningsmedel så att jag inte är så hoppfull är inget personligt mot Makiash.
Jag älskar att den är snabb (relativt) och formatet på den, kan sitta vid datorn och ta bort nagellacket och sedan gå och tvätta händerna. Jag upplever att det tar mindre tid än den traditionella vägen och framförallt så slösar man inte på borttagningsmedel genom att man råkar dränka bomullspaden med halva flaskan. När den börjar bli dålig på att ta bort nagellacket så är det dags att byta ut den och jag är den som köper nya burkar. Men man kan säkert tömma ur innehållet och pytsa i ny remover istället.
Enligt Ellos hemsida innehåller den E vitamin och den ska inte torka ut naglarna. Så med det sagt så antar jag att det inte är ett måste att tvätta händerna för att få bort resterna. Jag gör dock den av inbyggd rädsla eftersom mina naglar redan idag är väldigt torra. Och jo, ett annat plus är att den faktiskt luktar gott! Robot märker inte av när jag tar bort nagellacket och han sitter oftast en meter ifrån så det är ett bra tecken.
Det är definitivt en keeper i mitt badrumsskåp sett till smidighet och att man kan använda all produkt på ett smart sätt. Ingen risk för råka dosera för mycket och den är säker att ta med på resan också.
Pris: 129 kr
Betyg: 4/5, hade det röda lacket också bara trollats bort på en sekund så hadet det var en solklar 5:a!
Produkterna är ett pressutskick

Städhjälpen kommer

publicerat i Everyday;
Idag har vi härjat hemma och bland annat åkt till stan. Fiona var heltagga och ville "stana" mest hela tiden. En grej jag skulle göra var att hämta ut en låda med färg! Jag är en av Caparols 25 färginspiratörer i vår och vi ska måla om vårt sovrum. Så nu är färgen hemma och jag ska visa er en moodboard också så ni kan få ett hum om hur vi tänker.
Och förutom det så ser hemmet ut som fullt kaos, som vanligt ungefär. Vi har hängt inne hela dagen på grund av regn och Fiona har spritt ut allt vi äger (ni ser ju bara skorna). Och därför är det också så jäkla skönt att det städhjälpen kommer imorgon! Vi lämnar hemmet i kaos och kommer hem till ett rent plockat hem och bara njuter. Vi betalar 155 kr timmen (efter avdrag) och har totalt 6 timmar per månad och de kommer varannan tisdag. Så det hinner inte bli skitigt och man bara blir glad när man kommer över tröskeln efter jobbet.
Har ni städhjälp? Vad tycker ni om det?

So long vabruari

publicerat i Everyday;
Vabruaris finalnummer resulterade i den lugnaste helgen jag kan komma ihåg på lång tid. Dock så blir allt på hold när Fiona är sjuk eftersom mammigheten inte har några övre gränser. Hon vill helst sitta i mitt knä eller kramas hela tiden och det får hon. Är man sjuk är man sjuk tänker jag. Hon ville absolut inte sova i sin säng på dagen så när vi gick ner igen och hängde i soffan så däckade hon på mig och sov i typ två timmar. Vi passade på att utnyttja den ovanliga fastlåsningen med att spela tv-spel så helt otrevligt var det inte. Och är hon bara förkyld så brukar hon vara pigg men sjuk, om ni förstår vad jag menar. Nu var hon hängig och trött och inte alls pigg på livet i lördags.
Men hon blev desto piggare på kvällen och idag var vi och handlade och hon hjälpte till med hela kroppen och var så sjukt stolt. "Häär pappa" skrek hon över hela Coop och bar remouladsåsen som om den vore gjord av guld. Sedan gick vi och hämtade baconost och den fick samma behandling. Så snart vi hade fyllt upp vagnen med värdefulla gods checkade vi ut genom självscanningen och åkte hem.
Vi kan väl summera helgen som mysig men jag är rätt taggad på att den här månaden ska ta slut. Ser mer fram emot åkommor som myggbett och uppskrapade knän.
Save
Save