Julstök

publicerat i Everyday;
I helgen var det någon sorts premiärinvigning av nya rutiner för familjen, nämligen lussekattsbak! Robot hade en trevlig julfest så jag och barnen sysselsatte oss hela förmiddagen. Det gick också otippat bra! Jag hade tänkt mig lite mer klet, en hel del mycket mer degätande och en och annat smusslande med russin men vi fick ihop ett gäng plåtar med olika former på lussekatterna. Jag säger premiäringivning eftersom julstök för mig inte nödvändigtvis innebär att baka men den är ju rätt mysigt att ha hemmagjort i frysen.
Sedan var det dags att inviga vår nya gran! Förr-förra året hade vi en riktig gran men eftersom vi hittade barr i strumporna ett halvår efteråt så tänkte jag hell no bara för att göra det enkelt för oss. Den här köpte jag på Rusta för typ 400 kr (210 cm lång) och julkulorna hade vi hemma. Belysningen däremot är också från Rusta och den trär man bara på toppen så hänger det ner slingor som sprider ut ljuset bra. Enkelt och inte lika ångestfyllt som att trassla upp och trassla in den traditionella julgransbelysningen. Julgransmattan som är så himla fin är också från Rusta. 99 kr typ, lätt värt!
Efter det gjorde vi en annan helt ny grej, nämigen adventlor! Det är alltså en semla där man istället för en vetebulle har en lussekatt. Om du frågar mig så mycket godare och ett perfekt sätt att fira andra advent på! Vi hann mitt i allt detta också med att se en hel säsong av Mysteriet på Greveholm! Vet att många tycker att det är bästa julkalendern men jag vet inte, datoranimering är väl inte precis high class. Vilken tycker ni är den bästa julkalendern?

Taggar: adventlor, jul, julgran, julgransbelysning, julgransmatta, lussebullar, rusta;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vad mysigt med lussebulle bakning :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Vad mysigt! Vi köpte en gran från Biltema med belysning som var ditsatt redan. Hur smidigt som helst. :-)

3:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh så fint det blev :D.Mysigt även att baka :).

4:e kommentar, skriven , av Kamilla:

Jisses så gott med adventlor. Jag som bara älskar semlor borde ju tokgilla även adventlor. Tack för tipset. Ha nu en fin Lucia. /Kamilla

Kommentera inlägget här :