Playdate och fudge

publicerat i Everyday;
I förmiddags gick jag Fiona bort till hennes kompis som går på samma avdelning på förskolan. Hon har vart så taggad ända sedan vi bokade in playdaten och varje dag har hon frågat om vi skulle gå dit, så äntligen var det dags! Nu är hon inne i det här med att leka med andra och hänga med dem. Så medan vi drack kaffe och pratade så hörde man dem tjoa på rummet. Det var så gött att komma iväg också, vi är väldigt bra på att annars hänga inomhus och sedan komma på att det blir mörkt fort och vips så var dagsljuset borta. Efter det styrde jag och Fiona vagnen mot ICA för inhandling av lördagsgodis.
Det gick sådär. Eller jo, hon fick sitt godis men jag som skulle göra värsta superfudgen med kondenserad mjölk glömde den i affären efter jag betalat (!). Gick tillbaka och hämtade den och kollade sedan i receptet att jag behövde choklad också (vilket jag givetvis inte hade kommit på att köpa då). Så jag gjorde vanliga fudge och eftersom vi ändå hade massa kondenserad mjölk så blev det hemmagjord glass med (<- rekommenderar den både starkt och varmt om ni inte testat!)
Det blev en lagom produktiv lördag. Imorgon ska Fiona och Robot på bio, under tiden ska jag inhandla de sista julklapparna och är det nedräkning på riktigt till julafton. Jag räknar mest ned till ledighet och sovmorgon varannan dag i massor av dagar. Det ska bli hur skönt som helst!

Loddo - Decemberboxen

publicerat i Samarbeten;
Inlägget är ett samarbete med Loddo.se
Så var det dags för att titta på innehållet i decemberboxen från Loddo.se! Jag hade sett i deras kanaler en uppmaning om att tagga upp inför boxen när jul och förväntningarna var därefter. Det som låg överst var en tomeluva från Partykungen (som Elliot använder som inomhusmössa) så det började fint! När man sedan tittade ner i lådan fanns där;
  • Knäckebröd från Pyramidbageriet
  • Brandbil från Vikingtoys (fri från BPA, Phtalater och andra gifter)
  • Nocco med smak av skumtomte
  • Toalettblock från Bref
  • Rakhyvel från BIC
  • Nässpray från Nozoil tillverkad av 100% sesamolja
  • Novell från Novellix
  • Tändstickor från Solstickan
 
När jag tänker på decembertema så tänker jag rätt osökt på jultema. Och hälften av innehållet var i alla fall juligt. Tomeluvan kvalar utan tvekan in, så även knäckebrödet, Noccon och tändstickorna. Temat för resten av boxen var mer hälsa/hygien för både toalett och kropp. Alltså, jag tycker att innehållet är bra så jag är noga med det men jag tror att mina förväntningar i december var för mycket bjällerklang.
Av allt innehåll har jag redan hunnit slurka i mig min Nocco och skumtomtesmaken var inte slående fast den är god. I juletider är jag också en knäckebrödsjunkie som skulle kunna leva på julskinka, smör, knäckebröd och senap så det paketet kommer försvinna i ett nafs. Och även om nässpray kanske inte hör till julen så hör det definitivt till vintern och jag tror att den kommer vara fin att hitta i vabruari och att den är baserad på olja gör att den på förhand känns som ett bättre alternativ än de traditionella.
Loddo är en prenumerationsbox som kostar 99 kr per box och kommer en gång varannan månad. Om ni anger koden "yb16" får ni 10% rabatt på er första box! Läs mer och beställ på Loddos hemsida!

Julstök

publicerat i Everyday;
I helgen var det någon sorts premiärinvigning av nya rutiner för familjen, nämligen lussekattsbak! Robot hade en trevlig julfest så jag och barnen sysselsatte oss hela förmiddagen. Det gick också otippat bra! Jag hade tänkt mig lite mer klet, en hel del mycket mer degätande och en och annat smusslande med russin men vi fick ihop ett gäng plåtar med olika former på lussekatterna. Jag säger premiäringivning eftersom julstök för mig inte nödvändigtvis innebär att baka men den är ju rätt mysigt att ha hemmagjort i frysen.
Sedan var det dags att inviga vår nya gran! Förr-förra året hade vi en riktig gran men eftersom vi hittade barr i strumporna ett halvår efteråt så tänkte jag hell no bara för att göra det enkelt för oss. Den här köpte jag på Rusta för typ 400 kr (210 cm lång) och julkulorna hade vi hemma. Belysningen däremot är också från Rusta och den trär man bara på toppen så hänger det ner slingor som sprider ut ljuset bra. Enkelt och inte lika ångestfyllt som att trassla upp och trassla in den traditionella julgransbelysningen. Julgransmattan som är så himla fin är också från Rusta. 99 kr typ, lätt värt!
Efter det gjorde vi en annan helt ny grej, nämigen adventlor! Det är alltså en semla där man istället för en vetebulle har en lussekatt. Om du frågar mig så mycket godare och ett perfekt sätt att fira andra advent på! Vi hann mitt i allt detta också med att se en hel säsong av Mysteriet på Greveholm! Vet att många tycker att det är bästa julkalendern men jag vet inte, datoranimering är väl inte precis high class. Vilken tycker ni är den bästa julkalendern?