Tips - Mewego, bästa appen på länge!

publicerat i Tips;
App som visar vad som händer där jag ärDet finns äntligen en app som är precis det jag vill ha, behöver och villhöver. Som person så gör jag gärna saker på vardagar och helger, men jag brister i planerandet. Att kolla upp olika evenemang i förtid är inte min starkaste sida och ett vanligt scenario är att jag får reda på den här fantastiskt roliga grejen efteråt - när alla pratar om hur bra det var. Och gång på gång så har jag inte ens vetat om att det här evenemanget i fråga ens har ägt rum.
Jag känner ett gäng drivna och kreativa personer som har slagit ihop sina huvuden och tagit fram en app som råder bot på det här! Appen heter Mewego och finns till både Android och iOS. Enkelt sagt så kategoriserar den evenemang inom upp till fem mils radie (eller, om man föredrar det, så kan man välja geografisk plats) och presenterar dem i en rullist med information och hänvisning till mer information. 
 
Mewego, appen som berättar för dig vad som händer
Det här ger mig möjlighet att scrolla bland alla evenemang och planera in mina närmaste månader utifrån vad som händer beroende på vad är intresserad av. Min kollega berättade om en person som är väldigt intresserad av fotboll och fick nu helt automagiskt alla tänkbara fotbollsmatcher på hemmaplan med tidsangivelser direkt i handen. Utan att ens behöva fundera på hur man annars ska hitta dem.
Just informationsinhämtningen och att de kombinerar all information på samma ställe är det som gör appen så himla bra och efterlängtad. Om jag tänker mig att jag ska till Göteborg om två månader och hitta på något kul, var börjar jag då leta? Kollar jag kommunens hemsida? Eller blir det de klassiska besöken som Universum eller Liseberg just för att det bara är dem man känner till? Och när det gäller saker som händer lokalt i Skövde så är jag ständigt ouppdaterad om vad som faktiskt händer. Heltidsjobbande småbarnsföräldrar som jag, antar jag, med många andra, ligger i den kategorin av personer som inte nödvändigt vis har tid att veta exakt vad som händer. Men då missar man mycket också.
Dina intressen där du är
Det jag hittills har hittat som är högintressant för oss i familjen är en föreställning om Madicken i oktober och Olof Wretling som kör sin show senare i höst. Milavandringarna som sker varje söndag (okej, jag vet att de äger rum men inte var vilken helg) runt om i Skaraborg är också med på listan. Det är tydligen också torgmarknad i Töreboda med jämna mellanrum! Eftersom jag känner utvecklarna så har jag lite koll på vad som kan tänkas hända i appen framöver, och det kommer bara att bli bättre och bättre!
Eftersom den fyller ett sånt givet tomrum har jag svårt att se någon, oavsett intresse, inte skulle tycka att det är en app som används. "Dina intressen, där du är" passar därmed grymt bra som slogan. Här i bloggen brukar jag ofta slänga ut frågan när vi är ute och reser "vad kan man göra där vi är just nu när man har två barn?". Nu räcker det med att jag öppnar Mewego och scrollar igenom utbudet.

Taggar: Mewego, app, evenemang, happenings, kalender, lifehack,, planering;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Vilken spännande app :D. Ska kika in :)

2:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Så himla smart app du har hittat! :-D Kramis

3:e kommentar, skriven , av ida:

Vilken kanon bra app :D

4:e kommentar, skriven , av ida:

Vilken kanon bra app :D

Svar: Håller helt med! :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Carin H Brander :

Toppen, nu kan jag se precis allt kul som jag missar pga små barn som inte vill sova 😂

Kommentera inlägget här :