Hårets nio budord

publicerat i Everyday;
Förra hösten blekte jag hela håret med målet att få grått hår. Jag tänkte inte göra om mitt misstag att bleka hemma så jag fick till en frisör och ställde frågan om jag kunde bleka så mycket som jag ville. Inga problem sa de och efter ett par timmar var det klart. Men efter några veckor började håret gå av till följd av ett för blekt hår. Sedan dess har jag krypit till korset och gått till min gamla frisör, bekänt mina synder och klippt mig var 8:e vecka med målet att faktiskt få håret att växa ut.
Just nu ser det ut såhär, det är ett par klippningar kvar innan mitt sönderblekta hår är borta för evigt, och sedan kan jag äntligen färga håret igen och jag behöver inte klippa av allt som har växt ut och börja om från noll efter varje klippning. Numera blir det blonda så slitet så det måste av och jag har haft samma frisyr i snart ett år nu. Inte okej, tycker jag, som gärna varierar mig mer än så.
I våras började jag med schampo, balsam och produkter från Nioxin (på inrådan av min frisör) och grejerna är skitgrymma! Hårbotten blir helt ren och jag har sett en massa nya hårstrån som har kommit fram. Så i takt med att jag jobbar upp tålamodet för att få bort allt det blekta så kommer det ut mer och nytt hår så jag dessutom får tjockare hår!
Men hela den här tålamodsgrejen är så sjukt jobbig. Normalt sett så vill jag ha någon annan färg eller frisyr men jag vet samidigt att jag får vänta och vänta, packa in håret, sluta platta det och vänta ännu lite mer. Som tur är så är min vanliga hårfärg och nu helt plötsligt blivit synlig för första gången sedan jag var 13-14 år helt okej.
Så sensmoralen är;
  • Nioxins grejer är hur bra som helst och jag ska aldrig sluta med dem
  • Jag ska aldrig mer bleka hela mitt hår
  • Tålamod gällande mitt hår är inte min grej, helt klart...
  • .. men jag klarar av det bra ändå.
  • Plattången kan man strunta i helt om man fönar med rundborste. Mind blown men det funkar grymt bra!
  • Hår växer rätt snabbt ändå
  • Jag kommer förmodligen för första gången i mitt liv att ha eget typ långt hår (!) om ett-två år. Helt galen tanke.
  • Reglbunden inpackning är inget hittepå, det är så grymt. Macadamias inpackning är min Heliga Graal.
  • Byt aldrig aldrig aldrig frisör. Johanna på Tingeling i Skövde är bäst!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Fina Yohanna Kram från Linda ❤️❤️

2:a kommentar, skriven , av Yasmine:

Hehe, asså känner igen mig där :P

Va bra att du hittat produkter som funkar också.
Inga produkter verkar funka i mitt hår och absolut inte balsammetoden heller... har fet OCH kliande hårbotten, samt att jag har så lång och framförallt TJOCKT hår att jag typ inte kommer åt hårbotten ordentligt om jag inte delar upp håret när jag ska tvätta det! Ofta (typ några ggr per dag!) tänker jag att jag bara vill klippa av det för det e i vägen och så varmt, men får påminna mig själv varje gång att det e sjukt mycket finare på mig när jag har LÅNGT hår och jag ska va grymt tacksam som har så tjockt hår och vet många som avundas mitt hår... men det e väl ganska vanligt att vilja ha det man inte har...

Kommentera inlägget här :