Det som faktiskt spelar roll

publicerat i Everyday;
Som jag skrev om tidigare så var det Matfestival för hela slanten i lördag. Det är väl något speciellt antar jag med att få ge sina barn upplevelser och att skämma bort dem när tillfälle finns. Så Fiona fick fiska fiskdamm, dansa med Räven (minidiscot), åka karusell, äta godis och äta langos. Sedan var vi på Bamses show som var underbart att se! Allsång med en massa kottar som gjorde rörelser till alla sånger de kände till. Fiona var hur taggad som helst!
Efter igår har jag hunnit reflektera över allt vi gjorde och det slog mig att för Fiona så verkar varken ankorna (en karusell) eller fiskdammen vara det som hon uppskattade mest. Det är så att min bror kom på besök i helgen och han är det enda hon har pratat om. Hon har inte ens nämnt karusellerna eller frågat om resten av godiset från fiskdammen, utan det är Tobias, Tobias, Tobias och åter Tobias.
Samtidigt som jag tycker att det är så himla fint så funderar jag samtidigt på vad jag som förälder styr in henne på när jag tänker att vi måste åka karusell för att det är tivoli. Är det så att sakerna hon värdesätter baseras på de intrycken vi ger henne, eller intryck som hon skapar själv? Jag menar, what if vi aldrig gjorde något roligt, typ tivoli, hur skulle hon då känna inför Liseberg när hon är äldre? Skulle hon känna något alls? Idag när vi pratade med Mormor så sa jag "ska du berätta vem du träffade igår?" och jag tänkte på Bamse. Men Fiona tjoade "TOBIAS" och börja prata om honom.
Så, det är klart, lite roligt ska man ha. Men jag som per automatik tänker att "barn älskar ditt och datt" kanske ska tagga ner tänkandet och inte lägga för mycket värderingar i att hinna med en fiskedamm. För i slutändan handlar det inte om att jag vill ge barnen minnen av sockerchockar och att de bockade av varenda aktivitet. Det jag helst vill göra som förälder är att ge dem minnen av personer och upplevelser som faktiskt spelar roll.
Tobias är min världens bästa storebror och förtjänar all hype som finns! När vi var små lärde han mig skjuta pilbåge, löda och knuta fiskeknutar. Jag fick hålla i (men inte skjuta med) hans softairgun och jag fick överta hans moped. Han är en av de roligaste personerna jag vet, en urdålig förlorare i Monopol men framförallt väldigt väldigt snäll.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Hemmabasen:

Å jag älskar er alla mina tre och era knoddar till månen och tillbaka. Ni är bara bäst!
Faktum dessutom är att jag är så glad och stolt över att ni är de snällaste som finns,
alla tre!

2:a kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Ohh så rart inlägg, så fint, =D

3:e kommentar, skriven , av J:

Så fina bilder!!

4:e kommentar, skriven , av Norahsmamma:

Vilket fint inlägg och fina bilder.

5:e kommentar, skriven , av Fröken:

Vilken härlig bild på Fiona och hennes morbror! Oftast uppskattar barnen helt andra saker än vad vi vuxna tror... :-)

Svar: Ja verkligen! Och ja håller med, den är superhärlig! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :