Välkommen palettblad!

publicerat i Everyday;
Jag har som ni kanske vet fått en omöjlig fascination för växter och speciellt inomhusväxter som bor i kruka. I somras köpte jag hem palettsbladsfrön av sorten chocolate covered cherry och nu har de börjat gro! Om ni trycker här kommer ni till google bildsök så ni ser hur de ser ut när de är fullvuxna. Det lilla växthuset köpte jag förresten på Rusta för 15 kr (rea) och det är grymt när man ska driva upp en liten mängd nya små inneboende.
Så jag tänkte att ni ska få se de här nu och sedan när de är större. Jag kommer inte att ha plats för alla sju stycken här hemma så ett par små plantor ska jag ge bort. Men minst en i sovrummet, en i vardagsrummet och en i datorrummet är väl rimligt? Det sägs också att crazy plant lady är den nya crazy cat lady och jag kan helt klart relatera till just crazy.
Har ni något tips på andra roliga plantor som är roliga att införskaffa? Jag hade en gång en planta som hade lila ludd på hela sig (!) som var grym men jag råkade döda den och jag minns inte vad den heter. Men det får gärna vara plantor med lite udda färger!

Det som faktiskt spelar roll

publicerat i Everyday;
Som jag skrev om tidigare så var det Matfestival för hela slanten i lördag. Det är väl något speciellt antar jag med att få ge sina barn upplevelser och att skämma bort dem när tillfälle finns. Så Fiona fick fiska fiskdamm, dansa med Räven (minidiscot), åka karusell, äta godis och äta langos. Sedan var vi på Bamses show som var underbart att se! Allsång med en massa kottar som gjorde rörelser till alla sånger de kände till. Fiona var hur taggad som helst!
Efter igår har jag hunnit reflektera över allt vi gjorde och det slog mig att för Fiona så verkar varken ankorna (en karusell) eller fiskdammen vara det som hon uppskattade mest. Det är så att min bror kom på besök i helgen och han är det enda hon har pratat om. Hon har inte ens nämnt karusellerna eller frågat om resten av godiset från fiskdammen, utan det är Tobias, Tobias, Tobias och åter Tobias.
Samtidigt som jag tycker att det är så himla fint så funderar jag samtidigt på vad jag som förälder styr in henne på när jag tänker att vi måste åka karusell för att det är tivoli. Är det så att sakerna hon värdesätter baseras på de intrycken vi ger henne, eller intryck som hon skapar själv? Jag menar, what if vi aldrig gjorde något roligt, typ tivoli, hur skulle hon då känna inför Liseberg när hon är äldre? Skulle hon känna något alls? Idag när vi pratade med Mormor så sa jag "ska du berätta vem du träffade igår?" och jag tänkte på Bamse. Men Fiona tjoade "TOBIAS" och börja prata om honom.
Så, det är klart, lite roligt ska man ha. Men jag som per automatik tänker att "barn älskar ditt och datt" kanske ska tagga ner tänkandet och inte lägga för mycket värderingar i att hinna med en fiskedamm. För i slutändan handlar det inte om att jag vill ge barnen minnen av sockerchockar och att de bockade av varenda aktivitet. Det jag helst vill göra som förälder är att ge dem minnen av personer och upplevelser som faktiskt spelar roll.
Tobias är min världens bästa storebror och förtjänar all hype som finns! När vi var små lärde han mig skjuta pilbåge, löda och knuta fiskeknutar. Jag fick hålla i (men inte skjuta med) hans softairgun och jag fick överta hans moped. Han är en av de roligaste personerna jag vet, en urdålig förlorare i Monopol men framförallt väldigt väldigt snäll.

Datenight, krig och karuseller

publicerat i Everyday;
Eftersom farmor har hälsat på i veckan fick vi möjlighet att gå på date igår kväll! Det händer inte med jämna mellanrum så vi passar på när tillfälle erbjuds. Först gick vi omkring på Matfestivalen här i Skövde och åt middag i form av de små portioner som utställarna säljer för en matkupong. Hela Matfestivalen är ett årligt happening där restauranger och andra matlagare har tält gör en eller två maträtter som man kan köpa. Och små portioner = man hinner smaka mer. Efter det skrotade vi omkring på området sedan var det dags för bio. Vi såg Dunkirk som är en krigsfilm och handlar om evakueringen från just Dunkirk. Den var bra men grovt ångestframkallande. Den glorifierade ingenting och det är svårt att inte vara tacksam för att mitt största vardagsproblem är att jag har dålig ordning i min garderob.
Idag ska vi in till Matfestivalen igen. Men nu med Fiona och så ska vi möta upp min bror där som är på besök. Vi har bland annat siktat in oss på minidiscot, Bameshowen och karusellerna. Det ska bli grymt roligt!
Vad ska ni hitta på idag?