Tips för billigare inköp till barnen

publicerat i Tips;
Inlägget är ett samarbete med Rabattkodsidor.se
Sedan vi fick barn så kommer det många inköp som hör till. Det är kläder, ytterkläder, skolstart, skor (hur många som helst) och så vidare och så vidare. Det sägs att barn "kostar" runt 1,5 miljoner kronor fram till sin 19-årsdag och visst kanske det är att ta i men kostar, det gör det.
Att handla till barnen behöver dock inte vara nödvändigtvis superdyrt om man bara planerar sina inköp och har lite koll på vad man tror sig behöva i framtiden. De flesta storlekarna går att googla rätt på, alltså vilken storlek barnet bör ha vid vissa åldrar eller om ett halvår vilket underlättar såklart så man kan köpa rätt storlek! Så här kommer lite tips för hur man kan tänka för att handla mer ekonomiskt
  • Låna mellan varandra om möjlighet finns, jag och min syster bytlånar hela tiden, det är grymt!
  • Köp kläder av bra kvalitet, de tåls att användas i 2-3 säsonger och kan sedan säljas till ett bra andrahandsvärde. Så själva kostnaden för användandet för plagget blir inte så farligt.
  • Fynda på second hand! De flesta grejerna är inte alls använda så mycket och betydligt billigare
  • Köp billiga klädlådor på Facebookgrupper eller på Blocket.
  • Planera inköpen och vänta tills rätt rabatt kommer på rabattkodsidor! Just nu ha t ex Ellos en del bra rabatter och även Bokus (perfekt för födelsedagar).
 
Jag tror att det är de nödvändiga köpen som inte planerats som blir de dyraste. Alltså om man åker och köper en overall första dagen det snöar hittar man med stor sannolikhet inte någon bra rabatt eller något bra fynd just då. Men om man vet med sig att i höst blir det kallt igen och planerar det inköpet så har man massor av tid på sig att hitta så bra fynd som möjligt. Och som småbarnsföräldrar, husägare, sminkjunkie och människa finns det alltid massor av mer roliga saker att lägga pengarna på.
Vad är era bästa spar-tips?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Vi köper mycket second hand. De växer ur det så snabbt när de är små, så det är bra kvalite, och skulle något gå sönder så gör det inte så mkt för då har man kanske inte lagt så mkt på det. Men lite nytt kommer med in för det är kul, men då sånt som behövs och som används för komplettera lite. Vi köper en del på lions så det ger pengar till andra som behöver, vi skänker även vår a urväxta dit som är i bra skicka, så någon annan kan köpa och det ger något tillbaka.

Svar: Det låter som himla bra och fint! Vi hoardar lite kläder nu på vinden för kommande släktingars barn men siktar på att kunna skänka det som inte behövs tillslut till bättre behövande.
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Tilda Barkselius:

Himla bra tips, otroligt söt väska också!

3:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Superbra tips och ja att planera köpern fungerar bättre, jag kan t ex köpa vinterkläderna då de rear ut dem på sommaren i webbshoppar, samt varvar även med att köpa på loppis & sådant =D

4:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Så himla grymma tips! <3 Kramis

Kommentera inlägget här :