Skaparglädjen är den bästa glädjen

publicerat i happichallange;
En av Fionas huvudfotingar
Jag har de senaste dagarna hållit på att tokrita inför en grej som har deadline på fredag. Vad det är ska jag visa sen men. Men under tiden och den kreativa processen så satt jag och funderade på hur jäkla roligt det är att skapa grejer. Jag är en kreativ person av naturen, har alltid gillat att måla, pyssla och typ handarbeta. Så länge mina händer får göra något som inte fanns förut så är jag riktigt glad.
Drömmen är att pyssla järnet med barnen, förutsatt att de vill och tycker det är kul förstås. Nu blir det antingen enklare grejer med båda barnen eller något mer avancerat med Elliot. I rita-stadiet så funkar det en stund innan Fionan vill gå på nya äventyr så vi jobbar oss framåt. Jag gillar inte att ha mål på barnen utifrån vad jag vill att de ska göra, sånt ska de få komma fram till själv. Men om jag kan så inspirerar jag och pushar jag dem gärna för att hitta sin skaparglädje. Och hur resultatet blir sedan är egentligen sekundärt så det handlar inte om att jag vill ha konstnärer, utan snarare små individer som är trygga i att uttrycka sig på kreativa sätt. Sedan kanske det visar sig att Fiona största intresse är att programmera och Elliot helst av allt vill åka inlines, men då är det också självklart okej. Så länge jag har gett dem möjligheten att växa upp och vara kreativa så känner jag mission complete.
Har ni tips på några bra barnpyssel eller kreativa barngrejer? 
Detta är en del av #HappiChallange som är en tävling anordnad av blogg.se. Syftet är att sprida glädje och kärlek i tre veckor. Här ser ni resten av mina inlägg.

Taggar: #HappiChallange, happichallange, skaparglädje;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ohh så mysigt att pyssla och feja med barnen, Bellis älskar det. Insåg i helgen att hon gillar sådan där vit plata med hål i som man stoppar pluttar i, vet faktiskt inte vad det heter, men det satt hon bra länge med, får skaffa sådan =D

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh så mysigt :D. Jag älskar att pyssla :)

3:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Skickades för snabbt, råkade komma åt en knapp ;). Att pyssla med William alltså :)

4:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Pärlplattor, väva, fingervirka, göra garnbollar, göra smycken, måla föremål är bara några exempel som mina barn brukar göra. Av någon gammal kartong kan dom göra en bil eller ett hus av till sina leksaker? Barn är så himla kreativa att de kan komma på vad som helst av typ allt haha. Hoppas att jag hade något tips? Kramis

Svar: Jaa! Det var jättebra tips! :D Tack! :) Kram!
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av madabouttea.se:

Så spännande! Jag är dock sämst på att rita haha. Men jag gillar att pyssla! :) Gör faktiskt egna accessoarer och smycken :)

Kommentera inlägget här :