Det är detaljerna som gör det

publicerat i happichallange;
När jag läste om #HappiChallange så tänkte jag direkt på en av mina favoritsysslor som jag gör när jag är ute och gå, är på stan eller sitter och väntar. Och det är att titta runt lite mer. När jag var liten hittade jag ofta pengar på det här viset, men nu ser jag lite mer och roliga saker.
Jag pratar om den här typen av detaljer. Som när blommor växer där de inte ska växa. Just denna är precis vid ingången till jobbet, men det tog ett par veckor innan jag ens såg den. Missar lätt såna här saker om jag inte faktiskt letar efter dem.
Eller när en farbor på minst 70 år har på sig ett par strumpor med flugsvampar på (!). Sånt gör mig glad. När man dessutom får titta en stund för att hitta såna här saker. Det känns lite som en vinst varje gång och när jag är med Robot så brukar jag peka ut sakerna åt honom så han också ser dem. En gång i Köpenhamn hade någon satt ett plåster över en spricka i asfalten och det var också en sån där rolig men enkel och skitliten detalj. Jag minns att han sa att han tyckte om att jag såg såna små saker som är roliga, och det är ett obsession dygnet runt så jag har hittat många små saker och visat honom. Däremot är jag sämre på att faktiskt se stora saker som att jag kan missa ett helt hus men det sparar vi till någon annan dag.
Det här är min favoritgrej! Eluttag i Danmark ser alltid jätteglada ut. Och soptunnorna i Örebro som ni ser ovan ser alltid förvånade ut. Detta är också ett begrepp, Faces on Things. Om ni bildgooglar det ser ni hur mycket som helst på det temat.
Tjusningen i det antar är att det finns väldigt mycket, oavsett var man är, som gör vardagen lite roligare. En del saker är mer uppenbara än andra men när man börjar se dem är det svårt att sluta. Testa att leta efter liknande saker om ni åker buss till skolan eller jobbet eller när ni hämtar på dagis. Så vad kan man kalla det för, vardagslycka? För oavsett humör så blir jag alltid lite gladare när jag ser en kartong som ser skitglad ut, eller det berömda glada danska eluttaget som alltid har världens bästa stund. Vad har ni för favoritvardagsdetaljer?
Detta är en del av #HappiChallange som är en tävling anordnad av blogg.se. Syftet är att sprida glädje och kärlek i tre veckor. Här ser ni resten av mina inlägg.
Save

Taggar: #HappiChallange, detaljer, facesonthings, happichallange;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre:

Men kära nån så sött med flugsvamparna, samt ja jag tycker också om att kika på sådant =D

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Älskar när blommor kommer upp så där, asfaltsblommor :)

Kommentera inlägget här :