Loppisfynd

publicerat i Everyday;
Om det inte framgått tidigare så säger jag det igen - jag älskar loppis! Vi var på en på lunchen igår som hade 50% på sina grejer och gratis möbler. Köpte en mjukisräv, ett par nya vinterkängor från Ecco och den här Skriet-tavlan för det facila priset av 146 kr. Ett mycket bra köp om ni frågar mig.
Tavlan bytte jag ut mot den förra vi hade på toaletten. Jag älskar konst och är ett stort fan av just Skriket. Har andra favoriter såklart men att ha Skriet hemma i stort format är mycket trevligt. Sedan får vi se hur det känns att borsta tänderna och titta den här ångestkillen i ögona varje dag. Men oavsett var den får hänga nu eller i framtiden är jag riktigt glad att jag hittade den. Sedan att bara den kostade 20 kr gör inte saken sämre.
Visste ni att Edvard Munch gjorde fyra olika versioner och att den såldes för ca 119 miljoner kronor på auktion för några år sedan? Edvard är också Norges främsta konstnär som bestämde sig som 16-åring att bli målare. Sedan har inte alla hans tavlor vart lika populära som Skriet. Finns en målning av en halvnaken kvinna som sover ruset av sig (som passade nog heter "Dagen Efter") som inte gillades av borgerskapet. Kanske att Skriet är nästa version av dagen efter då? Ansiktsuttrycket känns nämligen märkligt likt hur jag skulle definiera bakisångest.

Taggar: dagenefter, edvardmunch, loppisfynd, skriet;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Så roligt med loppisar :D. Älskar också att göra sånt :)

2:a kommentar, skriven , av Amanda:

Älskar också att gå på loppis :D Vilka bra fynd du hittade, och wow vilket bra pris du fick dom för :D

3:e kommentar, skriven , av N a t h a l i e:

Åh va kul! :)

4:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Hahaha tänk att gå på toa mitt i natten, alldeles sömndrucken, och glömma att man har den tavlan. Snacka om panik när man ser den!

Svar: Haha! Tur vi har den på nedrevåningen dit ingen går nattetid, hehe,
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Marie:

Lite blandade känslor kring den tavlan, lite ångestladdad sådär, hehe

Tycker också det är roligt med loppis =D

6:e kommentar, skriven , av sari:

Älskar loppisar, och tavlan var ju jättefin!

Kommentera inlägget här :