FRIYAY!

publicerat i Everyday, Fiona;
Alltså hur söt är inte Fiona då hon springer omkring hemma och letar ledtrådar och löser brott? SUPERSÖT! (jag är helt opartisk).
Jag ber i efterhand lite om ursäkt för en lite tunn bloggvecka. Jag har haft massa för mig och insåg någonstans att jag knappt skrivit vad jag har gjort. Så, lite punkter;
  • Stickcaféet. Det var grymt! Jag köpte även mer garn då jag alldeles snart är klar med min scarf. Hurra! Är så sjukt less på att virka stoplar så nu blir det lite stickning framöver.
  • Jag fick hem en vinst från en tävling som Libresse hade i sommar. Det var en tävling där man fick en kod om man köpte en produkt och jag hade glömt vad jag valde för vinst (man fick välja själv) men jag blev glad när jag såg att det var ett urfint halsband (ska visa sen). Jag kan lita på mig själv när det gäller att välja vinster!
  • Maskerad! Jag ska på en kompis 30-årsfest imorgon och ska vara spådam. Så jag har mentalt förberett mig hela veckan på att kunna spå i allt möjligt - handflator, te, väder, vind, mittimellan, kaffesump och kortlekar. Mina gissningar kanske inte har blivit accurate men jag kan komma in i karaktär i alla fall. Tycker att halva grejen av en maskerad är att till viss del vara karaktären man är. Känns som man kan komma undan lite lättare då med att ha på sig en sjal runt huvudet och en spåkula om jag faktiskt leverar några lagom lösa spådomar.
 
Hur har er vecka varit? Vad ska ni göra i helgen? Kan någon av er några spåtips?

Mina läppstift

publicerat i Smink, naglar & hår;
Gammal bild, har inte färgat håret svart igen ;)
Jag har i princip aldrig använt läppstift i hela mitt liv. Känt mig kletig och som att det inte riktigt passar. Men sedan hände något - jag vet inte vad - och nu är jag helt hooked. Detta är en nästan komplett samling, det som saknas är ett knallrött från Elisabeth Mott som är mitt favorit sett till röda läppstift.
Jag tänkte skriva lite tips om det är så att man vill börjat men inte vill köra knallrött direkt. Sånt som funkat i min invänjningsperiod, även om det förstås är olika för alla. Men;
  • Hitta ett bra nudefärgat läppstift. Tycker att de är lättare att bära och mer bekväma.
  • Prova matta läppstift! Jag gillar personligen dem bättre och de tar bort kletighetskänslan. Min andra favorit är Kat Von D's matta (den längsta förpackingen) som dessutom sitter som berget.
  • Ta på dig läppstiftet på kvällen. Jag vet inte varför men det känns oftast mest rätt och bäst då. Jag utvärderar alltså aldrig ett läppstift på morgonen utan bestämmer mig kvällen innan om jag är lite osäker på nyans.
  • Ha läppstift som känns fina och bekväma. Som med allt annat. Om det inte känns bra ser det inte lika bra ut heller.
  • Läs skönhetsbloggar innan du köper ett! Oftast hittar man väldigt bra recensioner och då vet man på förhand om det är ett bra läppstift eller inte. Det gäller överlag när man köper skönhetsprodukter, läser altlid på innan för att få ett hum om produkten. Se om du hittar någon som är lik dig i hudton och andra förusättningar (hudtyp, hårkvalitet etc). för att kunna avgöra mer utifrån dig själv om du tror att det passar eller inte.
 
Genom de stegen har jag gått från läppstiftshatare till att jag numera kan känna mig lite naken utan. En helt ny värld har öppnat sig och det är så roligt att sätta mer färg på en tisdag i september. Är du sugen på att köpa kan jag tipsa om att Rabble brukar ha bra rabatter på bland annat Lyko och Eleven.

Att sova i eget rum

publicerat i Fiona;
Sedan i höstas har Fiona sovit i eget rum och jag tänkte skriva lite om det. Vi började med att hon fick somna i sin säng i sitt rum medan vi satt eller låg bredvid sängen. När hon väl somnat så gick det alltid bra, vi har inte haft henne i vår säng på länge så det är inget hon har velat heller och inget issue vi har haft. Hon får ibland välling på natten när hon vaknar men oftast sover hon hela nätterna utan vällingpaus så vi tänker än så länge att det justerar sig själv då det blir mindre och mindre välling.
Läggningarna har gått bättre och bättre de med. Vi har tagit det stegvis från att sitta bredvid till att gå ut. Men den största skillnaden blev nog när vi sa "godnatt" och sedan efter det inget mer även om vi går in och stoppar om henne igen om hon ställt sig upp. Hon har ett mörkt rum med en kvällsmusik från babyvakten och har i regel somnat så såsmåningom.
Men - till det bästa. Jag tog fram sälen (ett mjukisdur med plastrygg och en färgad lampa i som projicerar en stjärnhimmel i taket) och satte på den häromdagen och efter det så säger hon knappt ett ljud och somnar mycket snabbare. Innan dess har det tagit kanske en halvtimma och ibland blir hon lite ledsen, men nu är det tyst. Vi kan alltså snart övergå til det sista steget att lägga henne och sedan stänga dörren och gå ner til nedrevåningen. Men än så länge sitter vi bredvid i vårt rum och lyssnar in hur det går. När hon ibland har blivit ledsen är det inte aktuellt att springa upp och ner så det är mest av bekvämlighetsskäl som vi hänger där uppe tills hon somnat.
Jag upplever att hon sover bättre själv där inne än inne med oss. Och det är nog uteslutet för alla att ha henne i vår säng. Mest för att hon sparkar Robot i ansiktet hela tiden och jag är livrädd att hon ska ramla ner på golvet då hon rör sig väldigt mycket då hon sover. Plus att hon verkar sova bäst och mest när hon får ligga ostört.
Hon sover förresten i pyjamas och ibland täcke. Hon sparkar av sig det så himla fort så det är inte lönt att tro att hon ska ligga kvar under det en längre tid. Själv så kan jag somna på rygg och vakna i exakt samma läge så jag vet inte riktigt varför barn sover så att de ibland vaknar upp och ner i fel ända av sängen, men då är det skönt att safe:a med heltäckande plagg så hon inte vaknar och är kall. Det måste vara en av mina mest ångestframkallande saker, när jag själv mot all förmodan sparkat av mig täcke helt eller delvis och vaknar stelfrusen mitt i natten och ska försöka tänka klart. Det i kombination med de gånger täcket har åkt ner i påslakanet så man har bara en ångestbit av tyg som inte värmer heller, huu alltså. Tar hellre restskatt eller en påminnelseavgift än det.