Så gör jag mina ögonbryn

publicerat i Smink, naglar & hår;
Jag har lovat i omgångar att visa er hur jag fyller i mina ögonbryn, och hur jag ser ut utan ifyllda ögonbryn. Och here we go! I grunden har jag ögonbryn, som ni ser, men väldigt glesa och ljusa så det är liksom inget att skryta med. När jag har satt på mig ögonbrynen ser jag ut såhär;
Ganska stor skillnad (kolla förresten in mitt hår som äntligen är grått!) mot för hur det brukar vara. Och jag har inte förrän senaste två-tre åren faktiskt haft snygga ögonbryn. Jag noppar dem väldigt sällan, mest för att det inte syns om de är onoppade. Sedan är jag rätt lat också. Brukade färga dem förut men ids inte längre, har så bra produkter för att fejka dem ändå så behöver inte en färgning i grunden.
Detta är en av de produkterna jag använder från Anastasia. Just denna är en brynskygga och färgen heter Granit. Det är en mörkare och en ljusare och jag har kört med denna till alla hårfärger jag har haft. Det som är så förbaskat bra med denna är att de inte är någon varm ton av brun i. Alltså går det ihop med mitt numera kalla hår. Den funkar också om jag skulle ha en varmare färg så det känns lite som en allroundskugga. Ibland ser jag när man har kall hårfärg men en varm färg på sin brynprodukt och det skär sig lite. Sedan kanske det skär sig ännu mer då jag verkligen öser på med ögonbryn mot min nuvarande hårfärg. Men jag går efter devisen att ha det som jag gillar det och om man vill ha kallt och kallt eller varmt och varmt eller varmt och kallt färgmässigt så är det helt upp till en själv!
Jag har också en Dip Brow Pomade som är Anastasias kanske mest kända produkt. Den är GRYM men jag växlar lite för nöjes skull. Denna blir lite mer intensiv i färgen men man kan få snäppet skarpare kanter. Sedan beror resultatet också på vilken borste man har och hur mycket produkt man tar upp i borsten.
Och när vi ändå är inne på borste. Jag tog bara en bild på den och tänkte att det blir bra men den blev ju fruktansvärt mycket ur fokus. Men, skitsamma. Jag föredrar en billig borste med hårda syntetiska strån och denna kommer därför från Ebay och kostade inga pengar alls. Mjuka strån som inte är syntetiska tycker jag blir för mjukt och det är svårt att få till kanterna så som jag vill ha dem. Men - allt är en smaksak och en vana.
Steg ett i min ögonbrynsrutin är att dra ett långt streck i underkanten av ögonbrynen. Jag gör egentligen det på båda ögonbrynen men just på det ögonbryn jag fyller i nu använder jag brynskuggan (använde min dip brow pomade på det andra brynet för att visa skillnaden). Jag börjar med detta steg för att placera dem rätt. Är inte helt lätt att se var mina bryn faktiskt är och jag målar altid utanför mer eller mindre beroende på hur tjocka jag vill ha dem så detta blir min utgångspunkt.
Steg två är att fylla i ögonbrynet där det är som tjockast (varför ser jag alltid konstig ut på sminkbilder?) för att  liksom bestämma var resten av brynet ska vara. Och som ni ser är jag inte blyg att applicera färg heller. Ju mer desto bättre, så tänker jag.
Sedan fyller jag i resten av brynet och ser till att det får en bra form. På den här bilden ser man vilken enorm skillnad det faktiskt är (och vilken grym eyelinervinge jag fick till idag!).
Och så här ser det färdiga resultatet ut! På brynet man ser till höger på bilden har jag brynskugga och på det vänstra har jag min dip brow pomade. Det är en liten skillnad även om den är svårt att se och jag tycker båda sitter lika bra så vilken man än köper spelar som ingen roll. Dip brow pomaden som är en mer krämig ögonbrynsprodukt tycker jag är lättare att bygga på. Men å andra sidan har man en mörkare färg i brynskuggan (använder oftast bara en ljusa) så där kan jag lägga på mer krut om jag vill.
Och så enkelt var det! Från noll till hundra på typ tre minuter och en stor men bra skillnad. De sitter hela dagen om jag inte sitter och smetar på dem eller om Fiona får för sig att klappa på mitt ansikte. Det enda jag önskar att jag gjort annorlunda tidigare är att a) köpa Anastasias grejer (nej jag är inte sponsrad av dem) och b). faktiskt våga ösa på mer lite mer färg.
Anastasias grejer kan man köpa på bland annat Eleven (adlink), Kicks och andra vanliga sminkställen. De kostar runt 250 kr men är värda varenda krona. Dels för att de ger ett väldigt bra resultat men även för att de är ruskigt dryga, så man kan göra sina ögonbryn många gånger inna man ser botten på burken. Har ni några andra frågor? Eller några andra ögonbrynstips? Shoot i så fall! Kommentarsfältet hittar ni nedanför som vanligt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vad kul att få se hur du målar dina ögonbryn och jag använder också produkter från anastasia till mina glesa bryn :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet:

Så intressant inlägg :)
Ska spana in produkterna du använder.

Svar; tusen tack! 🌸 Och tack för rösten 😘

3:e kommentar, skriven , av MALIN:

Vad kul att få se hur du gör! Sååå fina bryn! Kram

Svar: Tack! :D
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Alice:

Jättebra tips ju!!

5:e kommentar, skriven , av Hanna:

Vad kul att se hur du gör! :-)

6:e kommentar, skriven , av Andréa:

Alltså du är ju bara så vacker, wow!

Svar: Tack! :D :*
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Dixi Wonderland:

Du är grymt duktig :D

Svar: Men wohaa! Tack! :D
Yohanna af Skovde

8:e kommentar, skriven , av mammansprinsessor:

Vilket proffs du e :) har själv glesa o ljusa bryn som e ojämna o jag är urdålig på att fylla i dem kan inte alls:) måste kanske testa med dessa produkter.Annars får jag tatuera dem:)kram

Svar: Tack! Ja det går ju också! Har funderat på det men hittade dessa grejer så väntar med den tanken. Men en dag så :)
Yohanna af Skovde

9:e kommentar, skriven , av Anonym:

åh, tackar för tips! jag har själv glesa ögonbryn och de är väldigt ljusa! vill nästan tatuera in dom haha :(

Svar: Då har vi nog samma typ av bryn, de finns men syns inte. Hehe. Testa med något liknande kanske det känns bättre :)
Yohanna af Skovde

10:e kommentar, skriven , av Linda Lövberg Hjären:

Så intressant inlägg, ska spana in produkterna du använder, det såg riktigt bra ut :D<3

11:e kommentar, skriven , av FrökenTV, bloggen om tv och film:

snyggt

12:e kommentar, skriven , av Malin Danielsson:

Snyggt! 😉🖒 finns inget viktigare i sminkning än perfekta bryn.

Svar: Tack! :*
Yohanna af Skovde

13:e kommentar, skriven , av Elise:

Men vad fint du gör dem, tack för alla tips! :D

14:e kommentar, skriven , av Mamma Malin:

Oj, vilken fin skillnad och det ser verkligen bra ut på dig!

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

15:e kommentar, skriven , av Escaping Reality-ett nytt liv:

Tack för tipsen, det blir verkligen stor skillnad. Jag är alldeles för feg med mina bryn!

Svar: Jag var det med, tills jag lessnade. testade dock hemma massa först innan jag "vågade" gå ut med det :)
Yohanna af Skovde

16:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Vilken skillnad! Blir supersnyggt. Du ser ut som någon skådis.. kommer inte på vem. Är det Notebook hon är med i, kanske?

Svar: Amen! TACK! Fan vilken komplimang! :D
Yohanna af Skovde

17:e kommentar, skriven , av Mirre:

Du gör dem verkligen toppenfina och kan man få exakt länk till produkternaa

18:e kommentar, skriven , av Malin:

Kika gärna in min blogg som jag precis startat upp igen.
Skriver om allt möjligt, just nu vill jag ha tips på massor med bra serier :)
http://nouw.se/nightmare

19:e kommentar, skriven , av Ellen:

WOW så snyggt! Har själv ögonbrynskris och vet inte vad jag ska göra med dom....

Svar: Tack! :) Jag brukar kolla på andra hur deras ögonbryn ser ut och fake it til I make it och blir nöjd. Någon fördel ska jag ha i att de är så pass ljusa att jag kan göra vad jag vill med dem. Lycka till :)
Yohanna af Skovde

20:e kommentar, skriven , av ellia:

Det här kanske är en dum fråga men eftersom jag aldrig fyller i mina ögonbryn så måste jag fråga, när man gör ögonbrynen så som du gör (vilket är as snyggt) kan man då lita på att de "håller" hela dagen.

Liksom vanligt smink blir ju lite glansigt under dagen XD känner mig så dum som frågar

Svar: Tack! :) Finns inga dumma frågor! Ja, mitt vanliga smink blir ibland glansigt under dagen men mina ögonbryn sitter där de sitter och glansar inte iväg och rinner inte iväg heller. Om jag själv gnuggar i ögonbrynen så försvinner de lite såklart, men de sitter annars tills jag tar bort dem. Är mest nöjd med grejerna just för att de sitter bra :)
Yohanna af Skovde

21:e kommentar, skriven , av Rockahappy:

Wow, vilken skillnad! :-D
(Och kul att se en Skövdebo bland alla bloggar, vilket jag gissar på att du är?)

Svar: Ja det är jag! Eller inflyttad, och vi bor strax utanför men snart 10 år sedan jag flyttade hit nu så är väl mer eller mindre Skövdebo förutom dialekten :)
Yohanna af Skovde

22:e kommentar, skriven , av Anonym:

Hi....

23:e kommentar, skriven , av Anonym:

Hi....

24:e kommentar, skriven , av Mamachica :

Love it! Härligt med en skövdetjej med (kommer från grannstaden 😎) Jag har målat mina bryn i flera år, då de är rätt glesa, men funderar nu på att göra taffy-bryn!

Svar: Men hej! :) VAD är taffybryn? *googlar* ÅH! Skitsnyggt! Det ska jag också göra när jag tröttnat på att måla i dem :) Tack för tipset!
Yohanna af Skovde

25:e kommentar, skriven , av lovisa:

svinfint! sedan jag lät min lugg växa ut har jag blivit mer och mer ögonbrynsfantatiker och nu har jag hittat min grej: trådning! love it! får glesa ögonbryn att se tätare ut plus att om man, som jag, har långa strån, så blir ögonbryna mycket mer definierade efter en trådning. ME LIKEY

Svar: Men tack! :D Jag har testat att tråda och gillar det egentligen (trådar själv) men glömmer av det mellan varven. Ska köra på det igen! Tack för påminnelsen :)
Yohanna af Skovde

26:e kommentar, skriven , av Bella Weider:

Jättefina ögonbryn! Och du är verkligen fruktansvärt vacker!!

Svar: Men TACK! :D :*
Yohanna af Skovde

27:e kommentar, skriven , av Ylva Karlsson:

Önska ja kunde sminka mig som du - VACKER med och utan måste tilläggas med! Kramis!

Svar: Men, TACK! :*:*
Yohanna af Skovde

28:e kommentar, skriven , av Amanda:

Åh vad duktig du var! Själv använder jag anastasias brow definer, den kan jag verkligen rekommendera!!

Svar: Tack för tipset! Ska provkära den någon gång! :)
Yohanna af Skovde

29:e kommentar, skriven , av Grodan:

Gör också mina bryn med Anastasia-produkter. Brow wiz-pennan är seriöst det bästa som hänt mig.

30:e kommentar, skriven , av Frida:

Snyggt, använder också Anastasia :)

31:e kommentar, skriven , av Veckomagasinet Anne von Porat:

Älskar märket anastasia

32:e kommentar, skriven , av Cilla Ribbing :

Anastasia har mycket bra kvalité.

33:e kommentar, skriven , av Sandra:

Sjukt snyggt ju! Jag har också superblonda ögonbryn som inte syns vanligtvis. Din brynskugga var definitivt bättre än min penna! Bra tips!

Svar: Kan säga så att I'll never go back! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :