En dag bland löven

publicerat i Canon 7D, Elliot, Fiona;
Igår var jag ute med barnen, fotade, lekte och samlade löv.
Att kasta löv var en succé för Fiona och lite mediokert för Elliot. Men han har ju å andra sidan upplevt löv i sju år så ska nog inte ha så höga krav på det.
 
Titta nu på Fiona på denna bild och den ovanför. Hon står på exakt samma sätt, alltså hade hon kanske inte riktigt fått in motoriken för att kasta löv än. Men vi övade och tillslut gick det riktigt bra.
Tillslut sa hon dock fuck it och vi gick in och badade istället. Sånt kan man också göra en söndag-eftermiddag.
De timmarna ute får 10 höstlöv av 10 möjliga. Jag är väldigt dålig på att faktiskt gå ut med dem på helgerna. Oftast så gör vi något eller har en heldag inplanerad så att vara hemma och leka ute blir inte så ofta som jag egentligen vill. MEN - snart är det vinter. Då ska vi bo ute. Jag ska bara köpa täckbyxor och sedan är vi good to go. Finns inget bättre än att komma in efter några timmar utomhus och ba mysa och tycka att jordens är världens trevligaste plats att vara på.

I survived Ullared

publicerat i Shopping;
Jag kom hem igår vid 22:00 efter en intensiv men väldigt rolig dag. Vi blev otippad smarta när vi kom fram så medan två tog kundvagnar till oss fyra och började köa så letade jag och Lollo parkeringsplats som inte skulle innebära en kilometers promenad sedan för att hitta bilen. När vi väl anslöt oss till våra kompisar så hade vi kanske en halvtimma i kö - helt klart godkänt!
Väl där inne så hade jag en handlarlista och jag hittade det mesta jag skulle ha. Bäst av allt var den här väldigt fina fula jultröjan som jag kommer överanvända hela december. Ljuvlig! Resten av shoppingen glömde jag av att ta kort på (!) men det landade på 3900 kr. Jag köpte bland annat julklappar till barnen, en ny rumsmatta, kläder till mig (de kommer jag garanterat visa. Och mattan med). Kläder till Elliot som växer så det knakar, pyjamasar till Fiona som inte går att knäppa upp, nyttogrejer (typ kleenex-kopior, duschtvål, klädvårdsrullar och liknande). Hittade också en vinterjacka som jag vet är av bristande kvalitet men den får funka i vinter, 199 kr så det var inte så mycket att orda om.
Jag köpte inte inredning, elektronik, julgrejer, smink, nagellack (även om jag var bra sugen) eller mat. Men annars plockade jag från de flesta andra avdelningarna. Jag blev också bara påkörd en gång vilket är rekord hittills. Mitt bästa köp var jultröjan, utan tvekan. Det roligate köpet var faktiskt också jultröjan. Snyggaste var en kavaj-ish, mysigaste en lång stickad kofta och det mest pyssliga var 500 g garn.
Jag är alltså väldigt nöjd, både mentalt och fysiskt, plånboksmässigt och behovsmässigt. Det blir nog fler trippar till Ullared framöver och lite oftare än vart tredje år. Jag slängde ut frågan på mitt instagramkonto (@yohannaafskovde) om när fula jultröjor-säsongen börjar. Har ni något input i den diskussionen så skriva gärna en rad där! Hade gärna haft den redan imorgon men tänkte att man åtminstonde låta Halloween få ha sin gilla gång.
Save

Fredagsångesten

publicerat i Everyday;
Det är fredag efter en lång vecka med både utbildning och kvällsföreläsningar. Klockan är snett över åttasnåret och barnen sover. Normalt skulle jag börja tagga ner nu och njuta av ingenting tills det är måndagmorgon men jag har börjat bygga upp en lagom dos med klädsam ångest istället. Jag och ett par kompisar ska till Ullared imorgon, lördag efter löning i Oktober (ja jag vet). Det kommer alltså vara mer folk i varuhuset än vad det är i hela min hemkommun som är 15 mil lång (!). Jag har inget emot folk alltså men är väl inte riktigt van vid att folk kör in i mina hälsenor. 
Men - det är självvalt. Och så mycket ångest har jag inte egentligen. Vi ska börja dagen med hotellfrukost och sedan troadtrippa till Ullared och sedan umgås som man bara kan göra där bland kundvagnar och provocerande billiga plastpåsar. Och när vi ändå är inne på det, var ett tag sedan jag var på GK:s, någon som har något tips för hur man överlever stora folksamlingar, undviker att ens grejer blir snodda i kundvagnen eller vilka grejer som finns där nu som är roliga?