Hur slutar man amma?

publicerat i Fiona;
Igår var jag och Fiona ute i lekparken. Hon klättrade upp i lekställningen och så åkte vi rutschkana tillsammans. Hon är så stor! Hon tyckte det var väldigt roligt så jag antar att lekparken blir ett ställe vi kommer hänga på fler gånger!
 
Appropå storleken på barn så började jag fundera på idag hur länge vi ska fortsätta amma. Hon mysäter mer nu eller snuttar på natten ibland. Så det är inga avgörande måltider som hon får via amningen. Och det är ju bra och nyttigt för dem desto äldre de är. Vi hade sikte på att det skulle vara kul om vi kunde amma ett år och nu har vi kommit förbi det! Är på den nivån också att det inte är jobbigt eftersom det är så sällan så jag har inte planerat in det här med amningsstoppet.
 
Något jag heller inte riktigt läst mig in på är hur man egenligen slutar. Jag ska läsa in mig mer på det och tänker väl att hon får styra det så länge det funkar för mig. Skulle det bli skitjobbigt så slutar vi men än så länge är det bara mysigt, speciellt eftersom jag knappt träffar henne vissa dagar. Då har vi ändå en stund tillsammans även om hon kanske just nu köra det här med att äta - leka - äta - leka.
 
Hur länge ammade ni? Hur gjorde ni när ni skulle sluta?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF:

Eftersom jag hade så lite mjölk så trappade jag ner genom att amma mer sällan och sen varannan dag. Det gick på en vecka, men återigen hade jag ju inte fullproduktion. Kan nog vara annorlunda om man har mer :)


Svar: Tack för tips! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Escaping Reality-ett nytt liv:

Jag funderar på samma sak, håller just som bäst på att försöka få in "riktig" mat som rutin, hur gör man du med ammningen? Både och eller antingen eller? Det är inte helt enkelt!

Svar: Eller hur! Nä vi kör med, hon får väl äta när hon vill men en gång per dag blir det i alla fall och det verkar funka så vi kör vidare på det :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Amanda:

Min syster håller på att sluta amma nu, hon trappar ner och ger Aston mer och mer gröt/fruktpuré :) Och ammar bara några gånger om dagen :)

Svar: Bra tips! Tack! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Anonym:

Ammar min 21 månaders. Tänkte amma tills hon inte vill längre, om jag av någon anledning inte vill mer så tar jag det då. Bästa avslutet enligt mig är att barnet själv bestämmer, då blir det mer sällan och tillslut inget alls, och helt efter barnets behov! :)

Svar: Det låter så klokt! Det är ju bara en mysig grej så vi kör vidare så. Vill inte släppa den än heller :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :