Fiona 18 månader

publicerat i Everyday, Fiona;
I veckan blev Fiona 18 månader, och vi glömde av det både jag och Robot. Men det är svårt alltså, när man är vuxen så är man alltjämt i typ 25-årsåldern eller 30-årsåldern. Man behöver inte vara specifik på månader. Så när jag får frågan hur gammal Fiona får jag alltid fundera.
Men - till barnet. Utvecklingsmässigt så antar jag att hon är som vilket 18-månadersbarn som helst. Hon äter vuxenmat, sover hela nätterna utan att äta (otippat framgångsrikt i sitt eget rum) och är grym på att gå upp för trappor men snäll nog mot oss att få hjälp nerför. Hon har räknat ut att hon kan sno frukt från köksbordet om det ligger framme där. Och om jag lägger in tvätten i hennes garderob så kommer hon efter med ett par strumpor som får ligga där med. Hon är överlag ett stort fan av att placera saker på ställen så man hittar överraskningar lite överallt.
Språkmässigt är det så himla kuuul att det går att kommunicera med henne! Hon säger nej, ja, mamma, pappa, Elliot, Arvid, Pettan, Moster, Tobias, Mormor, Farmor, vovve, Macka Packa (från Drömmarnas Tärdgård), keso, mjölk, äta, vatten, rumpa, dagis, hej, blöja, snippa, Fiona, heja heja, tack för maten, vad är det där?, kram, sko, strumpa och sedan har jag säkert glömt en hel del plus att hon har en del läten för sig som jag inte riktigt kan kategorisera än.
Som slutkläm så kan jag avslöja att hennes favorträtt verkar tacos då hon är bottenlös när vi äter det. Hon tycker om att krama andra barn även om de inte kramar tillbaka och hon har fått för sig att hon ska köra en Game of Thrones med mig och peta ut mina ögon med hennes tummar.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lisa:

Hahahahaha älskar att hon säger keso! Skönt unge. Och nice att ni inte håller reda på månader. Tycker att det verkar lite lätt hysteriskt bland föräldrar ibland. :P

Svar: Men eller hur! Känner mig dålig ibland som glömmer vilket tid hon är född.
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Laila:

Så söt hon är!! Ha en härlig söndagskväll <3 Kram!

3:e kommentar, skriven , av Alice:

Haha! Söötnos!

4:e kommentar, skriven , av Kaisa:

Så söt, jag dör!

Svar: :D
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av jannice:

Alltså sötast!

6:e kommentar, skriven , av Mirre:

Haha pilla klämma och känna, skratt. Bellis var också extra kramig med andra barn en period, =D

Så söt hon är, fin ryggsöck

Kommentera inlägget här :