DIY - Luftballongslampa

publicerat i DIY;
Det här är vad jag gjorde med creme fraiche-burken. Eller historien började egentligen på Netto. Köpte den här lite mindre rislampan för 40 kr. Vi behövde något i andra delen av vardagsrummet men jag tyckte det såg så dumt ut. However så ska den delen av vardagsrummet vara för kidsen, så vi ska stöka iordning där. Och jag tyckte att lampan skulle vara finare som luftballong och det skulle passa bra i kids-konceptet.
 
Jag limpistolade fast en lite grövre tråd runt runt creme fraiche-burken. Den var perfekt storlek för att agera som korg. När det var färdiglimmat så målade jag det svart, även om tråden var svart. Det var för att dölja där jag ev. missat med tråd samt måla över limpistolslimresterna som annars var överallt.
 
Sedan satte jag sex stycken små metallringar på kanten av korgen och trädde igenom de minde trådarna som hänger ner som u:n längs med korgen. Sedan knöt jag fast sex trådar i samma ringar som jag sedan satte fast i rislampan. Jag satte fast dem genom att helt enkelt göra hål i den och knyta en knut på andra sidan. Sedan var det lite justering för att allt skulle hänga rätt och rakt. Jag satte ihop alla vita trådar som går upp mot ballongen med en liten metallring som jag klämde åt för att hålla fast det.
 
Och så ser det ut! Jag gillar luftballonger väldigt mycket och blev väldigt nöjd. Kostnad för min del var den lampan, resten hade vi hemma.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petronella:

Så himla söt!! :)

Svar: Tack Pettong!
Yohanna

2:a kommentar, skriven , av Caroline:

Så fint det blev, gillar idéen :)

Svar: Tack! Och jag gillar din blogg! Massa bra-att-ha, den bloglovinar jag! (säger man så?)
Yohanna

3:e kommentar, skriven , av SofiaMaria:

Så söt! :)

Svar: Tack! :)
Yohanna

4:e kommentar, skriven , av hannah:

MEN pyssliga människa, ge mej dina förmågor!

Kommentera inlägget här :