BVC-dag idag

publicerat i Fiona;
Idag har jag och Fiona vart på läkarkontroll på BVC. Allt såg bra ut! Hon väger nu 4390 gram. Hon fick en massa beröm för att hon var lugn och snäll när läkaren kontrollerade fram- och baksida och höfter och allt vad det var. Även om hon är en bebis och inte väljer hur hon ska bete sig så känns det ändå kul att hon är nyfiken istället för upprörd när sånt händer. Men vi får se hur hon reagerar på nästa undersökning.
 
Nästa vecka börjar babymassagen också. Det ska bli roligt, om Fiona gillar det då, men det tror jag att hon kommer göra om hon är i närheten av sin mamma och pappa på den fronten. Jag är däremot osäker om jag vill åka på öppna förskolor och sånt. Att sitta i ett rum med människor jag inte känner varje vecka bara för att känns inte så roligt. Men jag kanske engagerar mig i något sånt när jag själv känner att jag vill socialisera mig.
 

Kalasdag

publicerat i Everyday;
Kalas för Arvid idag, hipp hipp hurra!
 
Även om det inte är den riktiga födelsedagen så firar vi att Arvid fyller två år idag! Det är kalas borta i Böja snett på eftermiddagen och vi ska dit och gratta. Helt sjukt vad som kan hända på två år. När Pettan var höggravid så satt jag och hon på Scandic och jag skvallrade om att jag skulle träffa en trevlig skåning som jag pratat med i princip dygnet runt senaste dagarna. Se där, vad som hände.
 
I alla fall, har alla kommit ihåg att vrida fram klockan? Tack vare det så kändes det i alla fall som att klockan var 07:30 när Elliot ville stiga upp i morse (jag får sovmorgon varje vardag och varannan helg så det är ingen ojämn fördelning). Att klockan egentligen var 06:30 tänker jag ignorera. Fast jag är egentligen rätt pigg, jag hade bara glömt hur det var att stiga upp innan 08:00. Fiona vaknade för födointag i samband med transporten ner till vardagsrummet men hon somnade om sen igen. Hennes liv är en sovmorgon.
 

Update om damen

publicerat i Fiona;
Det mysigaste som finns
 
Jag får kompensera mina uteblivna blogginlägg genom att skriva ett par stycken på raken. Tänkte ni ska få höra vad den här damen har haft för sig på sista tiden. På den senaste kontrollen på BVC så vägde hon 4215 gram och var 54 cm. Hon kan fästa blicken bra och "är tidig i sin utveckling", eller hur hon nu sa det. Det såg bra ut allting i alla fall.
 
Hon ler mer och mer och småskrattar och pratar lite. Hon tycker det är skitkul att titta på grejer så hon verkar vara väldigt nyfiken. Det är kul också att ligga i babygymmet och sprattla med fötterna och benen allt vad man kan. Hon gillar inte d-droppar men äter dem ändå. Och hon gillar att bada (som hon oftast får göra i diskhon i tvättstugan, perfekt bebisstorlek).
 
Sömnen då? På dagarna är det ganska oregelbundet. Ibland sover hon massa och ibland knappt något alls. På nätterna sover hon minst från 23:00 - 08:00 (matpaus är det mellan 04-06). Så fo far so good. Sedan spelar det ingen roll i slutändan om jag får sova fem eller sju timmar. Det viktigaste är att hon mår bra, växer och tycker att vi har stimulerande samtal sinsemellan. Men det verkar som att hon är en nöjd liten individ.