Big Hero 6

publicerat i Everyday;
Vi är nyss hemkomna efter en dag i stan. Först var vi och tittade på Big Hero 6, jag, Robert och Elliot. Sedan åt vi på Kryddan innan vi körde hem. Lagom lördagssyssla och väldigt roligt. Kul att vi tre kan göra någonting tillsammans innan vi är fyra. Filmen var hur bra som helst! Skrattade massa, grät nästan och det kändes ingenstans som att den var en timma och fyrtio minuter lång. Riktigt bra alltså, sevärd oavsett om det är bio eller inte.
 
Resten av dagen blir nog rätt lugn skulle jag tro. Ibland är det så skönt att man har stökat bort ätandet i stan där någon annan diskar och plockar och tänker ut näringsrika anrättningar.
 

Snart slut på jobbveckan

publicerat i Canon 7D, Everyday;

Jag har köpt ett nytt objektiv (Canon EF 50 mm 1,8 II) och det kom igår. På tradera för 530 kronor. I dagligvaruhandeln kostar det 800 - 900 - 1000 kr. En fin affär. Kortet ovan är ett obligatoriskt "jag-packar-upp-vid-köksbordet-och-provar-kameran" (fast skärpan är under all kritik) = pilotfel). Såatt, jag är nöjd. Mycket nöjd. Det kommer att vara standardobjektivet och gör hela kameran lite lättare.
 
Hela veckan har försvunnit jättesnabbt. Min hjärna tycker det är mer logiskt om det vore onsdag imorgon, eller möjligen torsdag. Men det är fredag imorgon och inget annat. Ska på besiktning hos barnmorskan och sedan jobba tills jag slutar. Sedan är det helg.
 

Världens finaste kollegor

publicerat i Everyday;
Vi skulle tydligen ha vårt veckomöte en halvtimma längre idag. Jaha tänkte jag och gick med på det. Väl på mötet så började en av mina kollegor att prata om att jag skulle gå hem och vara mammaledig och att de tyckte de var tråkigt. Sedan skulle vi gå upp en våning och "se vad vi hittade där". Då hade de en babyshower för mig (oss kanske man säger?)! Det var så himla fint. Lollo hade bakat kakor, mina favoritkakor och eftersom hon tänker att jag är den enda som gillar dem så hade hon gjort cookies med. Sedan hade de beställt en tårta som jag bara har en dålig bild på tyvärr. Men den föreställer alltså en gravidmage (och var supergod).
 
Sedan fick jag (vi) massa fina grejer. Bodys, en haklapp och en Batman-mössa. Sedan var det ekologisk hudvård med ett märke från norrland som är baserat på hjorton på något vis. De hudvårdsgrejerna kom från Lilla Ekobutiken. Jag grät såklart en skvätt och är så sjukt glad och tacksam. Mest för att de här personerna har lagt ner tid, engagemang och pengar och de har skickat falska mötesinbjudningar. Jag tycker sånt är jobbigt på ett bra sätt, är sjukt tacksam men vet inte riktigt hur jag ska visa det.
 
Jag kommer definitivt att sakna mina kollegor som jag ändå ser och träffar och umgås med större delen av min vakna tid. Men jag kommer ju kunna hälsa på och dricka kaffe med dem och det känns göttigt. Och så kommer jag tillbaka såklart :)