Så vinner du mer!

publicerat i Everyday;
Jag känner en person som vi kan kalla Vinnaren. Vinnaren vill gärna vara anonym för att inte vara sökbar för hens framtida deltagande i tävlingar. Väldigt föreståligt. Vinnaren har bland annat vunnit 12 utlandsresor (New York, två veckor i Asien, Franska rivieran etc) för ett värde av hundratusentals kronor. Hen har också vunnit bland annat en TV, en iPhone och biobiljetter nog för att räcka livet ut. Och det handlar inte bara om tur - Vinnaren vet vad hen sysslar med! Jag frågade den här personen om jag fick göra en intervju till bloggen. Dels för att snappa upp ett och annat tips själv men även för att inspirera er andra att vara med i rätt sorts tävlingar.
 
1. Har du alltid vunnit mycket?
Jag har alltid varit en tävlingsmänniska. Och då kanske inte gällande att springa snabbt eller kasta långt,   utan mer "gissa antal karameller i burken". När jag var yngre kunde jag inte förstå hur någon ville spela flipperspel t. ex – man kunde ju inte vinna något! Men enarmade banditer däremot, där såg jag en stor lockelse. Eller såna där apparater med en helt omöjlig gripklo, där man skulle försöka fånga ett gosedjur. Hade någon bara kommit fram och gett mig gosedjuret hade jag inte velat ha det. Tjusningen låg ju i utmaningen, att lyckas med något och få en belöning. Det är nåt speciellt med känslan av att vinna, det är som en drog för mig. När jag var yngre vann jag biobiljetter, godis och leksaker. Nu handlar det mer om upplevelser och roliga prylar.  

2. Vilka sorts tävlingar är du med i?
Motiveringstävlingar och en del fototävlingar eller andra typer av kreativa tävlingar. Jag älskar att få en klurig uppgift och försöka lösa den på ett unikt sätt. Jag vet att de flesta tycker det är superjobbigt när det står "motivera med 15 ord varför just du ska vinna, orden 'smörgåsrån' och 'tomtenissar' ska vara med", men jag tänker bara "GAME ON BITCHES!". Sen sitter jag och vrider och vänder på orden, söker synonymer och rim, försöker få till en bra twist och så vidare. Ibland går det på 5 minuter, ibland måste jag låta det mogna i skallen i flera veckor. Tävlingar i matbutiker är också roliga, det gör storhandlingen till lite mer av en happening! Håll utkik efter brevlådor och kuponger när du går och suckar vid toapappret. 
 
3. Vilka sorts tävlingar är du inte med i?
Såna där det är omöjligt att vinna. Det finns mycket tävlingar därute som är helt meningslösa att vara med i, där priserna ser enormt fina ut men syftet är bara att samla in adressuppgifter. Ditt bidrag läggs ihop med hundratusentals andra bidrag och en vinnare dras (kanske). Dina uppgifter säljs till alla möjliga företag som kommer telefontrakassera dig tills du slänger mobilen från fönstret. Kan företaget inte visa upp en seriös/tydlig produkt/tjänst skippar jag tävlingen. Jag är inte heller med i gilla/dela-tävlingar på Facebook. Det är emot Facebooks regler med den typen av tävlingar och det är lätt för företagen att fuska. Tävlingar som avgörs av omröstning skippar jag också, det är alltid någon med en stor blogg som vinner.
 
4. Vilka är dina bäst tips för hur man vinner?
- Läs villkoren! Där finns facit på vad du bör göra. Hur bestäms vinnare och vad kommer juryn kika på? När är tävlingen slut, vad exakt är vinsten (är det resor kan det ibland vara bestämda datum, kolla så att du verkligen kan åka innan du är med), får man skicka in flera bidrag etc. Ibland är villkoren flera A4-sidor långa, men du kommer lära dig var det är viktigast att kika. 

- Fundera över vilka dina styrkor är. Är du bra på att snickra, hitta på recept, lösa korsord, fotografera? Det finns tävlingar för ALLA, det är jag övertygad om. Kanske är du inte kreativ, men uthållig och envis? Då kan du vara med i tävlingar där det bara gäller att fylla i sitt namn/adress (i juletid finns hur många såna som helst, sök på "julkalendrar" på google så får du upp en sammanfattning). 

- Ge inte upp! De flesta vinner inte en drömsemester på första försöket. Börja med lite mindre tävlingar, när du vinner nåt (om så bara ett kilo kaffe) kommer du sporras att fortsätta. Om du inte vinner – gå då tillbaka och se vem som vann och vad den hade lämnat in för bidrag. Du kommer snabbt lära dig vilken typ av bidrag som går hem i de olika tävlingarna.

- Ansträng dig. De flesta anstränger sig inte alls. Är det en motiveringstävling skriver de "jag vinner aldrig!!!11!1!1!" och är det en fototävling gräver de fram nåt gammalt skräpfoto från 1987 som inte alls passar in i tävlingen. Om du bara anstränger dig lite mer än detta har du ökat dina chanser att vinna med flera hundra procent. 

- Ta hjälp! Säg att du har världens bästa recept på macarons som du vill skicka in till en baktävling. Man ska skicka med foto och recept. Men du har en mobil från 1997 att fotografera med och du är väldigt dålig på att beskriva. "Ta typ.. jamen lite lagom mandelmjöl och rör. Eller vänta, först ska du handla!". Be dina vänner hjälpa till! Alla har vi någon amatörfotograf i bekantskapskretsen och även någon som är grym på att skriva. Be även alla du känner att hålla utkik efter tävlingar som passar dig.

5. Vad mer kan du berätta om ditt tävlande?
Det är den bästa hobbyn jag kan tänka mig. Jag får hela tiden utmana mig själv, jag har deadlines som gör att jag faktiskt slutför projekt och när jag vinner får jag uppleva saker jag ALDRIG kunnat göra annars. Och jag kan skämma bort vänner och familj! 

Jag har inspirerat flera vänner att testa och de flesta av dem har faktiskt vunnit! Alltifrån biobiljetter till häftiga resor. Så sätt igång! Det ska bli roligt att tävla mot dig. 
Ett sista tips: tänk på att man får betala vinstskatt på vinster över 1000 kr. Vinstens värde läggs på din årsinkomst i slutet av året och så dras vanlig skatt på det. Lycka till!
 
- Personligen (intervju slut, nu är det Yohanna som pratar) så har jag vunnit en hel del genom åren. Bland annat en iPad, en iPhone, underkläder från Hanky Panky värde 800 kr, en hel låda med grejer från The Body Shop, en pulsklocka i Eniros stora jultävling för några år sedan, smink till ett värde av ca 2000 kr och så den nappflaskan ni såg häromdagen. Bland annat. Hoppas ni tester mer nu också och ta del av hens tips. De funkar :)

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ISA:

Oj vad du vunnit grejer då! det mesta jag vunnit är nog.. en kuvertväska. haha! ;) Kul att du börjat med sånna här intervjuer också! kram

Svar: Ja, får se hur många fler jag frågar ut men den här människan vinner verkligen helat tiden så var tvungen att fråga :D
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Johanna Fåglund - Fotograf & Makeup-artist:

Vilket roligt inlägg, jättekul att läsa :))
Tycker också om att vara med i tävlingar och det bästa jag har vunnit var ett macroobjektiv + en resa genom att skriva en motivering! Men man blir ju glad när man vinner oavsett om priset är stort eller litet :))

Svar: Kul att du tyckte det! :) Najs! Visst lönar det sig att vara med?
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av TIDSTJUVEN:

Intressant inlägg! :) Jag är sällan med i tävlingar eftersom jag tänker att chansen att vinna är så liten, men ibland när vinsten är riktigt bra eller själva temat passar mig så brukar jag göra ett försök. Förra året vann jag en fototävling hos min lokala bank, så nu har de en av mina bilder tryckt över en hel gigantisk vägg (och jag själv fick lite pengar förstås). Man borde helt klara vara med och tävla oftare. :)

Svar: Men hurra! Visst är det så man kan inte vinna allt men så kul när man väl göra det :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Thea:

Så himla bra inlägg! Förstår att man vill vara anonym ;)

Svar: Haha ja, hen är riktigt dukig på att tävla så är bara imponerad :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Thea:

Så himla bra inlägg! Förstår att man vill vara anonym ;)

6:e kommentar, skriven , av Jagger :

Tänker på min farfar som alltid var med i olika tävlingar. Han vann en massa olika saker. En gång ett stort tält och sovsäckar. Ingen utlandsresa dock.

Svar: Han kunde campa då i alla fall ;) :)
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Erika:

Kul inlägg :) jag har bara vunnit en enda tävling i hela mitt liv

Svar: Alltid något :- )
Yohanna af Skovde

8:e kommentar, skriven , av Tess:

Jag älskar tävlingar och har faktiskt vunnit en hel del :-) Kryssning till Köpenhamn, övernattning på spa inklusive trerätters middag och spabehandling, biobiljetter, skönhetsprodukter, dvd-filmer, trisslotter etc. Tycker det är riktigt skoj! :-)

Svar: Men hurra! Grattis till de vinsterna! Skitkul tycker jag, bästa är när man får hem något i brevlådan och man inte visste om att man vann :)
Yohanna af Skovde

9:e kommentar, skriven , av Josefin:

Så rolig läsning :)

Svar: Kul att du tyckte det :)
Yohanna af Skovde

10:e kommentar, skriven , av Robex Lundgren:

finna bilder

Svar: Tack och tack
Yohanna af Skovde

11:e kommentar, skriven , av A L I C E L A R S D O T T E R:

Bra och givande inlägg!

Svar: Tack, kul att du gillade det!
Yohanna af Skovde

12:e kommentar, skriven , av GEOLINA:

Haha, har nog i princip aldrig vunnit förutom när det gällt frågesport eller tipsrundor!
Men vann faktiskt gratis pizza + värdekuponger för 250kr att köpa pizza för typ förra månaden. Inte helt fel som första vinst såhär, pizza är alltid välkommet att äta & bjuda på! ;)

Svar: Alltid något! Pizza som är så gott också, hade gärna vunnit det :)
Yohanna af Skovde

13:e kommentar, skriven , av Annster:

Bra tips :)

Svar: Hoppas du vinner mer!
Yohanna af Skovde

14:e kommentar, skriven , av Modeloppan:

Vilket bra inlägg! Intressant läsning :)

Svar: Tack :)
Yohanna af Skovde

15:e kommentar, skriven , av Modeloppan:

Roligt och intressant läsning!

16:e kommentar, skriven , av Svart-Stina:

Intressant & bra inlägg :)Känner igen den där dragningen till utmaningar. Jag har blivit ganska bra på korsord, men jag är bara motiverad att lösa dom om man kan VINNA något... Ska nog börja ställa upp i fler tävlingar, Hitintills har jag bara vunnit lite lotter och biobiljetter. Har gått på några nitar och ställt upp i några idiot-tävlingar också så jag blivit terroriserad av telefonförsäljare...

17:e kommentar, skriven , av Svart-Stina:

Intressant & bra inlägg :)Känner igen den där dragningen till utmaningar. Jag har blivit ganska bra på korsord, men jag är bara motiverad att lösa dom om man kan VINNA något... Ska nog börja ställa upp i fler tävlingar, Hitintills har jag bara vunnit lite lotter och biobiljetter. Har gått på några nitar och ställt upp i några idiot-tävlingar också så jag blivit terroriserad av telefonförsäljare...

Svar: Haha ja, löste de i 91:an tidningen förut och vann därifrån. Men det var kul det med :)
Yohanna af Skovde

18:e kommentar, skriven , av Louise - vitmossa:

Vilket roligt inlägg :D

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

19:e kommentar, skriven , av Anonym:

Väldigt intressant inlägg! Men skulle vilja veta mer konkret, att vara ambitiös är det ju många som är men det här är ju verkligen extremt många och stora vinster. Jag vann sjukt mycket när jag var liten och det enda jag gjorde var att skicka in mina uppgifter, mest till tidningen OKEJ. Så det var bara tur antar jag?

Svar: Det jag har sett av hens vinnande bidrag är jättefina/grymma/kreativa saker så jag är inte förvånad att det dimper ner vinster. Sedan är det ibland säkert mycket tur också för att ens bidrag ens ska bli sett (tänker på styvt 2000 personer skickar in sina rim exempelvis). Jag själv funderat eftersom jag vunnit hyfsat mycket och mest småsaker om och varför då jag hittills i vart fall inte vart så grym på motiveringar just. Men det är svårt att sia om varför. Men kul är det! Hoppas på att vinna mer snart, och större grejer :)
Yohanna af Skovde

20:e kommentar, skriven , av maggiebell :

Kul inlägg! Bra tips för en vinnarskalle ;)

Svar: Ja verkligen, så googla runt och tävla och vinn! :)
Yohanna af Skovde

21:e kommentar, skriven , av ɑ n n i k ɑ:

Jag brukar oftast vinna lokala fototävlingar här. Mina bilder har fått bl.a. pryda års kalendrar och i den lokala tidningen. Vunnit ett presentkort till valfri restaurang och lite pengar via dessa tävlingar :) Sedan har jag bara haft turen ibland om det har varit en slumpad vinnare.

Dock är jag väldigt dålig med det här att motivera varför just jag ska vinna! Jag har nog aldrig vunnit ett sånt. Tycker det är lite knepigt att komma med en bra motivering :)

Svar: Men vad kul med de vinsterna! :) Jag kan motivera mig till något men fota? Njaa, har inte gjort det än i alla fall. Det är väl lite sådär halvsvårt eftersom man inte vet vad den som läser gillar eller inte men jag har försökt några gånger till nu med hjälp av tipsen jag fick :)
Yohanna af Skovde

22:e kommentar, skriven , av lovisa:

åh nämen jag känner också hen tror jag allt! :D så himla avis, men hen är så duktig så det är ju välförtjänt. MEN ÄNDÅ. haha :)

23:e kommentar, skriven , av Jasmine:

Intressant inlägg :)

Svar: Tack! Vad kul att du gillar det! :)
Yohanna af Skovde

24:e kommentar, skriven , av Anna Munkhammar:

Å vad spännande. Ska börja tävla mer helt klart!!!

Svar: Do it! Hoppas du vinner massa! :)
Yohanna af Skovde

25:e kommentar, skriven , av Natalie Salazar:

va spännande detta fick mig att nästan genast vilja leta upp tävlingar :)

Svar: Do it! Och vinn! :)
Yohanna af Skovde

26:e kommentar, skriven , av Lena:

Det är så himla roligt att vinna. Blir lika förvånad varje gång jag vinner på att motivera, men då är det extra kul. Har aldrig vunnit några jättedyra saker, men vinner i genomsnitt 1 vinst per vecka. Har räknat ut att jag vinner på ca 2% av alla tävlingar - så det är mycket jobb och sjukt många tävlingar som jag är med i.

Svar: ELLER HUR?! Jag får sån kick av det, kan inte sluta! Haha :) Oh, något sånt måste jag också räkna ut. Och visst, man är med i mycket och vinner inte jämt men ibland så :)
Yohanna af Skovde

27:e kommentar, skriven , av Camilla:

Hej! Var hittar du alla tävlingar? Jag tycker det är svårt att hitta slogantävlingar och motivera dina svar-tävlingar. Det fanns mkt fler såna förut. jag har vunnit en tandemcykel, en resa till Paris, en kamera, en årsförbrukning av gott och blandat, en massa bebissaker och en massa andra små grejer. Nu vill jag vinna mer! Länge sen nu :)

Svar: Hej! Jag kollar mest på blienvinnare.com eller tavlingsguiden.se, eller under #tävling på instagram. Och i butiker! Där är det oftast betydligt färre som är med :) Men vad kul! Vilka grymma vinster! Hoppas du vinner massa mer! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :