- 30 kg

publicerat i Gravid;
Något som är helt jättesvårt att tro är att Fiona har legat i min mage. Något som är ännu svårare att förstå är sättet hon kom ut på (!). Men det som är mest skumt är att jag nu, sedan dagen hon föddes, har gått ner 30 kg.
 
Det känns liksom detsamma att göra allt. Enda saken som känns annorlunda är att kläderna sitter lösare och jag har fått sortera ut en hel del. För er nytillkomna läsare beror den viktnedgången dels på att bebisen kom ut och lite mer med den. Men sedan påverkas jag på det viset av amningen så det är egentligen inget konstigt i sig. Jag var bara väldigt oförberedd på att jag skulle vara i mtt livs from knappt ett halvår efter en förlossning. (Jag gick upp 16 kg av graviditeten så har gått ner det och 14 till).
 
Nåväl, andra saker jag inte visste om gällande bebisar är att;
 
  • De låter hela tiden. Och då menar jag HELA tiden. Nu har Fiona börjat låta bara ibland men i början minns jag att jag blev nästan irriterad för det aldrig var tyst.
  • Många bebisar är väldigt ofta skelögda när de föds. Det visste jag inte heller och Fiona skelade hur mycket som helst. Trodde först att hon helt enkelt var en sån som skelade, men Robot berättade att det är för att de inte kan kontrollera några ögonmuskler alls.
  • Att ju mer de sover - desto mer sover de! Sömn föder sömn. I början när Fi var som minst fick jag ställa väckaren för att hon inte skulle sova över målen och äta i någon ordning.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Louise - vitmossa:

Mysigt med en liten bebis :)

Svar: Det är det verkligen :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Netti:

Åh vad mysigt och vilken fin mage du hade när hon var i din mage :-D

Svar: Tack :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Mirre:

ja hehe minns att isabelle skelade också, vet att jag också hajade till på det =D

4:e kommentar, skriven , av Amanda:

Jag gick upp 15 kilo med min son, dom kilona försvann snart och även 12 kilo till därefter, mycket hjälp av att jag ammade antar jag för nåt annat gjorde jag inte haha! :)
Fin mage du hade :)

Svar: Tack! Men ja, sjukt hur snabbt det kan gå medan man "gör ingenting". Nu tränar jag så det bidrar väl lite även om jag inte tränar för att gå ner i vikt men. Det är intressant hur kroppen kan bete sig.
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :