I did it!

publicerat i Träning;

En rysk kettlebellherre anno 1432, ish.

Mina armar skakar och rycker liksom, fan vad jobbigt det var. Men jag klarade det, upp till 20! Fast det är klart, 540 stycken svingar á 8 kg per sving ska nog kännas. Jag har svingat 4320 kg. Åhfan. Avslutade också med en superb abs-övning och plankan tills jag nästan kräktes.

Så, det här med kettlebell är relativt nytt för min del en jag blev mer och mer intresserad som träningsform då det är roligt att stå och svinga, det är bra träning för hela kroppen och det är så lättillgängligt. Jag har liksom klumpen hemma och kan dra i den närsom. Sedan kan man göra en jäkla massa övningar och variera och ditten och datten. Jag är nog lite fast, tror jag.

Någon dag kan jag slänga upp lite you-tube-videor så ni får se vad som skapar de där gigantiska blåsorna jag har i händerna. Blåmärken på armarna blir dock mindre, jag har fått in schvungen!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av hemmabasen:

jag önskar att jag hade dina armkrafter nu. Att kapa upp en bunt med ved var faktiskt en piss i mississippi, men nu...Har börjat trava, hade jag muskler i underarmarna..? de ömmar som tusan i alla fall. Veden är kapad i vår så den är tung, jag får bara på 3-4 klabbar varje gång. Nåja, det går inte fort men det ska gå!

2:a kommentar, skriven , av Yohanna:

Åh, jag blev bära-ved-sugen nu! Bra träning ju! Finns det kvar när jag kommer hem så bär jag : )

3:e kommentar, skriven , av A-K:

Jag har köpt en kettlebellträningsbok, nu ska jag bara inhandla bellsen, fast jag funderar över vilken vikt jag ska ha.

4:e kommentar, skriven , av Yohanna:

Oh! Awesome! Jag skulle nog satsa på 8 kg, bara synda att glappet är så stort så det blir 12 kg sen. Men du kan få känna på min 8:a om du vill? Det är lättare att få in rätt teknik om den inte är fullt så tung om inte annat : )

Kommentera inlägget här :