Sista dagen

publicerat i Everyday;
Secret cow level.
 
Idag är nästa sista dagen hemma då jag åker till Skövde igen imorgonkväll. Jag började dagen med 1 mils promenad efter Blå Vägen, i växlande hällregn. Har blivit en hel del promenader men även löpning å det senaste. Känns grejthöjta då mina ben intre protesterar, än. Eller alls. Får lite vila nu med så på onsdag kanske jag ska he mig ut igen.
 
Känns lite tråkigt att det är slut med semstrandet i norr, har som vanligt inte hunnit hälften av allt jag ville göra eller de jag ville träffa. Men det är ju tackochlov inte så länge kvar till jul!
 

Att fiska

publicerat i Everyday;
Gårdagens utsikt
 
Vi var i Slussfors igår och fiskade röding - hela dagen. Jag vaknade, åt, vi for, vi fiskade och kom hem strax innan 21:00. Det var grejthöjta och skitkul! Fanns hur mycket fisk som helst så vi körde långdrag och småsurrade om allt mellan himmel och jord.
 
Temat den här semestern har vart fisk. Jag har aldrig förr ätit så lite älgkött och så mycket fisk. Och inte heller har jag fiskat så mycket! Men det är ju skitgött och askul så hä gör int nå. Jag är nöjd med semesterprioriteringarna!
 
En annan grej jag har fått provsmaka som jag ska försöka göra själv, om jag hittar rätt tillsatser är sejlax, eller fattiglax kan man kallar't. Det är helt sonika sejfilé som man saltar, färgar och per kemisk väg kallröker. Smakar sjukt mycket godare än lax och sej har vi ingen brist på i det här huset. Bara att hitta röksyran som om den finns går under ett annat namn i Sverige.

Promenad och fiske

publicerat i Everyday;
Fina pappa och världens största älghorn!
 
I morse skulle mamma jobba och jag hänga med - en bit, och sedan gå hem. Tanken var en mil då det är ganska exakt hem men på vägen mötte jag pappa. Han undrade om jag ville hänga med till Slussfors och fiska och sånt bangar jag inte! Så han gjorde sina ärenden på byn och när jag hade bara en bit kvar hem så kom han.
 
Vi fick fisk, massvis! Men småöringar som vi kastade tillbaka. Fast hä gör in nå. Det är så kul att bara vara och hänga med pappa och titta på omgivningarna.
 
Pappa-citat: "Jävlar och satan och fan och hans spya"