Halv kalv

publicerat i Everyday;


Igår ringde min pappa och berättade att han lämnat en present hemma hos min mamma till mig (och resten av alla behövande inom familjen). En halv kalv och kött från en tjur. Helt normalt och mycket tacksamt!

Detta firade jag med att göra skav igår hemma. Okej att köpesälgkött är ungefär lika upphetsande som att bara titta på en trailer men det dög faktiskt. Tillsammans med kantareller och de kryddor som rätten kräver då naturligtvis.

Får passa på att tacka mamma också som styckar och skivar och skär och paketerar köttet då. Samt huserar det tills jag kommer hem till jul.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av hemmabasen:

2:a kommentar, skriven , av hemmabasen:

förlåt föregående tomma inlägg, jag var för het på enter. Jo, jag har styckat och skurit och tänkt framför allt, hitintills i kväll har det blivit bogstekar, kalops-grytbitar-eller skav, lägg, jag har skurit ut ryggbiffen och entrecoten..nu sparar jag steken till i morgon. Jag lär mig massor på kuppen med mitt långsamma tillvägagångssätt. Men att du ska tro att jag huserar nåt till jul...hmpf

som en syster brukar skriva. Det här blir så gott så frysen är nog tom innan första advent. Men vi kan/ska ju äta skinka till jul, eller?

Kommentera inlägget här :